TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Peşkeş çekiliyor

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni CarrefourSA imarına tepki gösterirken, kamu malının korunmadığını savundu

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 07:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Peşkeş çekiliyor

ADANA (İLKHABER) - AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunun ‘hayır’ oyuna rağmen geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliğine tepki gösterdi. Başkan Fikret Yeni, “Sadece belli bir bölümün, adrese teslim ve kişiye özel ranta olanak sağlaması, bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir.” dedi.

  Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fikret Yeni, “Bahçenin sadece bir alanı güneş alırsa, bahçedeki diğer ağaçlara haksızlık edilmiş olur ve o ağaçların hakkına girilmiş olur.

  Geçen hafta grubumuzun itirazına ve kaygılarımıza rağmen, CHP ve MHP'nin ortak oyları ile meclisten geçen CarrefourSA arazinin imarına yönelik tepkimizi ilk günden bugüne hep koruduk ve korumaya da devam edeceğiz.” dedi.

 

  Başkan Fikret Yeni, “Korumak istediğimiz bir başka kamu hakkı da, yoğunluğu artırılan CarrefourSA arazisinin yanındaki, yöresindeki tüm alanların aynı yoğunluk oranında artışa sahip olmaması ve tüm arsa sahiplerinin bu değişimden kazanç sağlamasının engellenmesidir. Sadece belli bir bölümün, adrese teslim ve kişiye özel ranta olanak sağlaması, bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bunun için karara tepkimiz olmuş ve tepkimiz hep sürecektir.” şeklinde konuştu.  

“KARARI MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ”
  Kararı mahkemeye taşıyacaklarını da belirten Başkan Fikret Yeni şöyle konuştu:
  “Büyükşehir, kararlarını verirken bu vicdani sorumluluk saiki ile hareket ettiğinde otomatikman şehre hizmet etmenin mutluluğunu yaşama fırsatı bulacaktır. Aksi durumda şaibenin ve haksızlığın kapıları aralanmış olur. Bu şaibenin peşini bırakmamak adına, vatandaşlarımızın haklarının savunucusu olarak bizim de, bu kararı mahkemeye taşıma konusunda kararlılığımızın süreceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

  
  Bu hakkın kamu adına değil bazı kişilerin adına kullanılmaya çalışıldığı da aşikar. Kamunun hakkını koruyacağımızın ve kamu hakkını geleceğe bir miras olarak bırakma çabasında olduğumuzun bilinmesini isteriz.

  Belediye meclislerinin en büyük görevi, halkın önüne, hakkı düşünen, halkı düşünen, hakikati düşünen, hukuku ve adaleti düşünen, gerçeği düşünen saygıya layık konular ve maddelerle çıkmaktır. Bizim milletimize hizmet noktasında her zaman katkı koyma gibi bir yükümlülüğü taşıdığımızın farkında olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini de özellikle istiyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.