TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cinsiyet eşitsizliği hala devam ediyor

BPW Adana Kulübü Başkanı Katlav, İstanbul’da yapılan Uluslararası Kadın Girişimclliği Konferansı’nı değerlendirdi:

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2016 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Cinsiyet eşitsizliği  hala devam ediyor

ADANA(İLKHABER) - “Küresel Etik ve Sürdürülebilir Kalkınma Çerçevesinde İş Yaşamında Kadın Liderliği”nin vurgulandığı BPW Türkiye ve Unesco işbirliğiyle düzenlenen Uluslarası Kadın Girişimciliği Konferansının 2.’si İstanbul Workinton Toplantı Merkezi’nde gerçekleştirildiğini söyleyen BPW Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, Pek çok standartlarda cinsiyet eşitsizliği devam ediyor dedi.

 

Külüp üyeleri ile birlikte İstanbul’da düzenlenen toplantıya katılım gösteren Başkan Ayça Katlav, konferansın “Küresel Etik ve Sürdürülebilir Kalkınma ve Barış Çerçevesinde Kadının Güçlenmesi”, “Üst Düzey Yönetim ve Karar Mekanizmalarında Kadının Yeri” ve “Uluslararası Ağların Kadının Güçlenmesinde Önemi” başlıklarıyla ele alındığını söyledi.

 

KATILIM ÜST DÜZEYDEYDİ

Farklı Sivil Toplum Kuruluşları, BM birimleri, yerel yönetim ve iş dünyası profesyonelleri ve iş kadınlarından 10 farklı il ve Türkiye dışında 2 ülkeden katılım olduğu konferans hakkında bilgi aktaran BPW Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, BPW Türkiye Başkanı İpek İşbitiren, UN WOMEN Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Solrun Gisladottir ve Küresel Etik ve Sürdürülebilir Kalkınma UNESCO Kulübü Başkanı ve BPW Birleşmiş Milletler’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Arzu Özyol’un yaptıkları açılış konuşmalarında  toplumsal cinsiyet eşitliğinin istihdam ve girişimcilik yönünden iş piyasalarında sağlanmasının küresel etik ve sürdürülebilir kalkınma üzerindeki önemini tartışmak için toplandıklarını belirterek panelistler arasında Prof. Dr. Melsa Ararat, Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, yapımcı Elif Dağdeviren ve  Uluslararası dijital platform RichTopia tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili 100 kadın Lideri” listesinde adı geçen İmge Kaya Sabancı da yer aldığını belirtti.

 

KADIN HAKLARININ GASP EDİLMESİ İNSAN HAKLARI İHLALİDİR

Sürdürülebilir Kalkınma için iş, mülkiyet ve diğer tüm kaynaklar cinsiyet merceğinden geçirilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Katlav, “Kadınların erkeklerle eşit fırsatlardan yararlanmaları için verilen mücadele sadece kadınların değil tüm insanlığın mücadelesi olmalıdır. Zira toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmadan kalkınmanın sürekli kılınması mümkün olmayacaktır. Diğer bir ifadeyle kadınların haklarının gaspedilmesi, vazgeçilmez ve devredilmez olarak tanımlanan insan haklarının ihlalidir.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.