TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nostaljik Adana yolculuğu

Adana’nın yüzyıl önceki halini gösteren karma fotoğraf sergisi Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde açıldı. Serginin açılışını yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyorum.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nostaljik Adana yolculuğu

ADANA(İLKHABER) -

FRANSIZLAR VE AMERİKALILAR ÇEKMİŞ

Çukurova Belediyesi özel bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Fransızlar, Amerikalılar ve National Geographic mensubu uzmanlar tarafından 1900’lerin başında çekilen fotoğraflar Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi fuayesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Eski Adana Fotoğrafları adlı sosyal medya grubunun kurucuları Sabri Gül, Orhan Kapılı, Nuri Erbas ve Nevzat Hız tarafından hazırlanan serginin açılışını CHP Adana Milletvekili Zülfikar Tümer ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin birlikte yaptı.  Tarihi değeri olan çok özel bir sergiyi açmaktan mutlu olduğunu ifade eden Çetin şunları söyledi:

ADANA’NIN YAKIN TARİHİNE GİTMEK

“Çok özel, güzel ve anlamlı bir sergiyle karşınızdayız. Adana sevdalıları Adana’nın eski hallerini merak ediyorduk. Doğrusu böyle bir sergiyi açmaktan, Adana’nın yakın tarihine gitmek ve nostaljik bir yolculuğa çıkmaktan heyecan duyuyorum. Biz Çukurova’yı kültür, sanat ve festivaller şehri yapma konusundaki sözümüzü tutmaya devam ediyoruz. Sanatın, sanatçının yanındayız. Göreve geldiğimizde bir tek sergi salonunun dahi olmadığı Çukurova’da bugün 4 sergi salonu birden var. Her türlü sanat etkinliğini önemsiyoruz.”

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.