TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılan hikayesine döndü

Balık pazarı esnafı yıllardır konuşulan ama bir türlü kesin sonuca ulaşılamayan yeni balık pazarı konusunda gazetemize konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2016 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yılan hikayesine döndü

Yılan hikayesine döndü


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da bulunan balık pazarı esnafı yıllardır konuşulan ama bir türlü kesin sonuca ulaşılamayan yeni balık pazarı konusunda gazetemize konuştu.

Esnaf, seçim vaadi olarak belediye başkanlarının gelerek, yeni bir balık kompleksi yapacaklarını söylediklerini ancak seçim bittikten sonra bu sözlerin yerine hala getirilmediğini kaydetti. Herkesin konuyla ilgili bir takım iddiaları ortaya attıklarını dile getiren esnaflar, kiminin Ulus Parkı’nın bulunduğu alana balık pazarı yapılacağını öne sürdüğünü, kimininse metro durakları altında bulunan boş alanlarda esnafa yer verileceğini iddia ettiğini hatırlattı. Esnaflar yapılacaksa yeni balık kompleksinin kendi mevcut yerlerinde yapılmasını istedi.

Esnaf Muhsin Balıkçı, balık pazarı konusunun yılan hikayesine döndüğünü vurguladı.  Bir türlü netlik kazanmayan konunun bir an evvel ele alınarak gerekli girişimlerin yapmasını isteyen Balıkçı, “Seçim öncesi gelip biz kefiliz sizi yeni komplekse kavuşturacağız” dediler. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen hala somut bir adım atılmadı. Bizler mevcut balık pazarının tekrar ele alınarak uygun koşullarda yapılmasını istiyoruz. Biz önce bu alanda yer tespiti yapıp sonra size yapacağımız yerleri şu fiyattan vereceğiz demelerini istiyoruz. Verecekleri yerleri taksitle vermeleri esnafı tamamen rahatlatır” dedi.

Balık Pazarı’nın vatandaşların sıklıkla kullandıkları bir yer alması gerektiğini anlatan Balıkçı, “Ayak altında olan bir yer olmalı ki vatandaşlar rahat rahat gelip balıklarını alabilsinler. Hiç iş yapmayacak sapa yerlere kurulursa bu esnaf zaten batar. Yeni Balık kompleksini tüm esnaf arkadaşlarımız buraya kurulmasını istiyor. Buralarda ki alışverişteki canlığı korumak, hatta arttırmak için bu önemli. Burada görüyorsunuz otopark sıkıntımız var. Bir araç dükkanımızın önüne gelip balık almak için park ettiği zaman trafik kilitleniyor. Üstelik birde ceza yiyorlar. 5 TL’lik bir balık almak için gelen kişi bu balığı80 liralık cezayla birlikte 85 TL’ye alarak yemiş oluyor.” diye konuştu.

Esnaf Necati Balıkçı ise, balık kompleksinin mevcut yerlerine yapılması gerektiğini anlattı. Aksi takdirde iş yapamayacaklarını vurgulayan Balıkçı, “Belediye başkanları ve meclis üyeleri yaptıkları yurt dışı gezilerinde mutlaka oradaki balık komplekslerini görmüşlerdir. Bizim kompleksimizin de öyle olmasını istemezler mi? Şehir dışında yada şehrin merkezine uzak bir yerde iş yapamayız. Burası bölgeye hitap eden bir Pazar. Adana’dan bir çok ile balık sevkiyatı yapıyoruz. Merkez konumda olan pazarımıza mevcut yer hiç yakışmıyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaf Murat İlsidar da seçim öncesi esnaflara gelen mevcut belediye başkanlarının verdikleri sözün arkasında durması gerektiğini işaret etti. İlsidar, herkesin bir şeyler söylediğini ancak esnaflara gelip kimse açıklayıcı bir bilgi vermediğini dile getirdi.  Verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen İlsidar, “Biz mevcut pazarımızın geriye çekilmesini istiyoruz. Çevre düzenlemesi yapılmasını ve yaşanan en büyük sıkıntılardan biri olan otopark sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.