TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Din Görevlileri İstişare Toplantısı Mardin’de yapıldı

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, geçmiş yıllara göre din görevlilerinin toplum içerisindeki ağırlıklarının erozyona uğradığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Din Görevlileri İstişare Toplantısı Mardin’de yapıldı

 

MARDİN (İLKHABER)- Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, geçmiş yıllara göre din görevlilerinin toplum içerisindeki ağırlıklarının erozyona uğradığını söyledi.

   Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez Terörün en çirkin yüzünü gösterdiği bir ortamda din görevlerinin görevlerine olana bağlılıklarını takdirle karşıladığını dile getirdi.

 

       Mardin’de Yay Grant Otelde düzenlenen “Din Görevlileri İstişare Toplantısı”na,  terörden zarar gören, Mardin, Şırnak, Diyarbakır İl Müftüleri ile Cizre, Sur, Silopi, Dargeçit ve Nusaybin ilçe Müftüleri ile ilçelerdeki din görevlileri katıldı. Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, diyanet başkanlığından daire başkanları ile toplantıya katıldıklarını söyledi.

      Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, toplumsal huzurun sağlanmasında din görevlilerine büyük görevler düştüğüne dikkat çekti. Din görevlilerinin toplumun sosyal ihtiyaçlarına dönük faaliyetler bulanmasının yararlı olacağına inandığını ifade eden Koçak “20-30 yıl önce bölgede görev yaptığımız dönemleri şimdiki dönemle karşılaştırdığımızda, geçmişte din görevlilerinin toplum üzerinde daha ağırlıklı ve etkili olduklarını görüyoruz. Bu ağırlığın yeniden kazandırılması için gayret edilmesi gerekiyor. Din Görevlilerini maruz kaldıkları türbülanstan kurtarmamız gerekir.” dedi.

        

       İl genelinde yaptıkları araştırma sonucunda 50 bin aileye ulaştıklarını, toplumda dezavantajlı bu ailelerin rehabilitasyonu için 400 gönüllü bulunduğunu ifade eden Vali Koçak “ Tespit ettiğimiz bu dezavantajlı ailelerin ihtiyaçlarını valilik olarak karşılıyoruz. Diyanet İşleri Başkanımızdan bir talebimiz olacak. Arkadaşlarımızın yaptıkları araştırmada, Peygamberimizin  adını bilmeyen çocuklarımız oldu. Din görevlileri dezavantajlı ailelerini gönüllü olarak destek vermelerini yararlı olacak. Çocukların Kur’anı öğrenmelerini sağlayabilirler. Din görevlilerinin toplumunu değişimini, toplumsal huzurun sağlanmasında etkili olduklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

     Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, toplantının istişareden ziyade bölge görev yapan din görevlilerinin sıkıntılarını paylaşmaya dönük olduğunu söyledi. Bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen din görevlilerinin görevlerini yapmaya çalıştıklarını kayt eden Görmez “ Buraya sizlere geçmiş olsun demeye geldik. Çektiğiniz sıkıntıları paylaşamaya geldik. Zor günler geçirdiniz, bu beldelerde yaşayan vatandaşlarımız zor günleri geçirdi. Terörün en çirkin yüzünü gösterdiği, şehirlerin zarar gördüğü, sizin zarar gördüğünüz, çocukların zarar gördüğü, yakınlarınızı kaybettiğiniz bir dönemde görevlerini terk etmediniz. Allah’ın evleri kötü emeller için karargah yapıldı, kitaplar yakıldı, eserler zarar gördü. İstiklalimizin sembolü olan ezanları okuyamadığınız azmanlar oldu.  Bodrum katlarına taşıdığınız merkezi sistem ile ezanı okuyan arkadaşlarımız oldu. Kendi mekanlarını tüm olumsuzluklara rağmen terk etmediniz. Kur’an kurslarınızı kapatmak ve öğrencileriniz başka yerlere göndermek durumunda kaldınız. Evleri yıkılan arkadaşlarımız oldu. Camileri yetim bırakmadığınız için, vatandaşı ezansız bırakmadığınız için, vatandaşı terör belasından kurtar gayretleriniz için size teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.