TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz Bölge Toplantısı Adana’da yapıldı

Din-Bir-Sen, Akdeniz Bölge Toplantısını Adana’da yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Akdeniz Bölge Toplantısı Adana’da yapıldı

 

ADANA (İLKHABER)- Din-Bir-Sen, Akdeniz Bölge Toplantısını Adana’da yaptı.

İl Başkanlarının katıldığı toplantı Anadolu Gençlik Derneği Konferans salonunda başlayarak geç saatlere kadar devam etti. İl Başkanlarının çeşitli sorunlarını dile getirerek istek ve taleplerini sıraladığı toplantıda Din-Bir-Sen Genel Merkez yönetimi önemli konularla ilgili notlar alarak, İl Başkanlarının görüş ve önerilerini dinledi.

İl Başkanlarını dikkatle dinleyerek notlar alan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, toplantıya katılan İl Başkanlarına teşekkür ederek, bölgeleriyle ilgili sorunlara vakıf oldukları için kutladı. Sendikacılığın toplumsal ve mesleki sorunları dikkatle izleyerek ve duyarlılık göstererek yapılabileceğini belirten Özdemir, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Din-Bir-Sen sosyal hayatın içerisinde yer alan, iş hayatının düzenlenmesi için çalışan bir sendikadır. Sosyal, ekonomik ve ideolojik olarak sadece söylemlerimizle hareket etmiyoruz. Aynı zamanda fikir ve düşünce bazında çözüm önerileri üretiyoruz. Diyanet İş Kolunda faaliyette bulunan sendikalar içerisinde en üretken sendika oluşumuz nedeniyle Din-Bir-Sen marka olmuştur. Bugün, Diyanet camiası ekonomik ve sosyal olarak gelişmek ve üretken bir sınıf olarak sosyal hayatın içinde yer almak zorundadır. Diyanet camiası bu toplumun öz kültürünü oluşturan bir zümreden teşekkül ediyor. Bu camianın temsilcileri olarak bizler, davranışlarımızla, söylemlerimizle örnek olmak zorundayız. Çünkü bizler toplumun önderleriyiz. Bu itibarla Din-Bir-Sen, 4688 Sayılı yasadan aldığı güçle ana tüzüğünde belirtilen ilkeleri gerçekleştirmek üzere plan ve proje üreten, söylemlerinde dürüstlüğü ve çalışmayı ilkesel olarak öne çıkaran bir sendikadır.”

 

Özdemir, “Diyanet camiasında görev yapanların kardeş olduğuna ve kardeşlerinde birbirlerinin haklarına ve hukukuna saygı göstermek zorunda olduklarına vurgu yapan Özdemir, üyelerimizi dinlemek zorundayız. Onların sosyal, kültürel ve mesleki sorunlarını çözmek için gerekli projeleri üretmek zorundayız. Dinlemezsek, itici söylem ve davranışlarda bulunursak birbirimizle kavga halinde oluruz. Bunlar çözüm değil. Kavga çözüm değil. Çözüm dinlemekte ve anlamaktadır, ifadelerini kullandı. Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Din-Bir-Sen olarak üyelerimizin sadece hukuksal mücadelelerine katkı sağlamak değil, aynı zamanda mesleki sorunlarını görerek, anlayarak onları geliştirmek zorundayız. Diyanet camiasının sesi olmak zorundayız. Kaldı ki bugüne kadar bu camianın sesi olan tek sendikayız. Temsilcilerimizle, İl Başkanlarımızla gerek toplumun gerek Diyanet camiasının sorunlarını görerek yüksek sesle dile getirmemizin nedeni katılımcı sendikacılığımızdan kaynaklanıyor. Sendikacılık tek başlılıkla yapılamaz. Bu sendika üyeleriyle var olmuştur. Tek adamın sendikası değildir. Hiçbir zaman da tek adamın sendikası olmayacaktır. İl Başkanlarımız ve İlçe Temsilcilerimizin sendikamızın büyümesi ve gelişmesi için göstermiş olduğu gayret, özverili çalışma takdire şayandır. Bu itibarla üyelerimize ve sendikamıza katkı ve hizmetleriyle destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.