TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmen'den köy ziyareti

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkmen'den köy ziyareti

 ADANA (İLKHABER)-Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ilçemiz Kozan'a bağlı Gaziköy Kasabasına (Gazi Mahallesi) ziyarette bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

Gökhan Boğa'ya ait kahvehanede Gaziköylü vatandaşlarla sohbet eden Türkmen, CHP'nin çalışmaları hakkında vatandaşları bilinçlendirirken iktidara gelmeleri için vatandaşlarımızın ve CHP gönüllülerinin de çok iyi çalışmaları gerektiğini belirterek AKP iktidarının içinden çıkılmaz bir maceraya sürüklediği ülkemizi yalnızca CHP iktidarının onarabileceğini belirtti.

Konuşmasında özellikle KozanBilgi.Net Genel Yayın Yönetmeni Türkeş Manga'nın yoğun sorularına maruz kalan Türkmen, Türkeş Manga'nın sorularını da cevaplandırdı.

GAZİKÖY VE BÖLGESİNİN ÇÖP ALANI HALİNE GETİRİLMESİNE MÜSAADE EDEMEYİZ

KozanBilgi.Net Genel Yayın Yönetmeni Türkeş Manga "Şu an belki sizlerde buradaki Gaziköylülerde bilmiyorlar fakat çok yakında Gaziköy ve bölgesinin çok büyük bir sorunu olacak. Adana Büyük Şehir Belediyesi yapmış olduğu ankette istenmemesine rağmen Gaziköy arazisi içerisinde bulunan Bekirce göleti ve mesire alanı ile yassıçalı yolu arasına çöp toplama alanı oluşturulmaya çalışıldığını ve bu alanın bu şekilde kullanılması halinde yazın sıcak günlerinde bekirce gölüne serinlemeye giren vatandaşları ve kurak yaz aylarında yağmur duasına çıkarak burada mahşeri kalabalık halinde yağmur duası yapan vatandaşların çöp alanı içinde kalacaklarını ve CHP'nin özellikle Sayın Elif Doğan Türkmen hanımefendinin tutumunu merak ediyorum. Konuyu TBMM'ne taşıyabilecek misiniz?" sorusunu cevaplayan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen "Türkeş Bey bu konuyu öncelik sırası olarak ilk başa alıyorum. Önce konunun kaynağını ve ne durumda olduğunu büyükşehir belediyesinden öğreneceğim. Gerekirse TBMM'de seve seve gündeme taşıyacağım" dedi.

SURİYELİ SIĞINMACI SORUNUNU YALNIZCA CHP ÇÖZEBİLİR!

Ülkenin büyük bir çıkmazda olduğunu özellikle Suriyeli göçmenlerin sıkıntıları ve ülkemizde bırakacakları olumsuz yapıyı da gündeme getiren KozanBilgi.Net Genel Yayın Yönetmeni Türkeş Manga "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu biz iktidara geldiğimizde Suriyeli sığınmacıları geri ülkelerine göndereceğiz" dediler. Ülkemiz de şu an gerçek anlamda ele alırsak 5-6 milyon civarında Suriyeli sığınmacı var. Bunlara sahip çıkmak elbette bir insanlık görevi ama ülke ekonomisine de tedavisi imkansız yaralar açıyor. Ülkemizin nüfus olarak demoğrafik yapısını bozdular, CHP'nin buna yaklaşımı nasıl olacak" sorusuna Türkmen "Haklısınız şu an ülkemizde 6 milyon civarında Suriyeli sığınmacı var. Bunlar artık hayatımızın bir parçası oldular. Özellikle doğuda ev kirası veremeyen mülteciler kira karşılığında 15 - 16 yaşlarındaki kızlarını evini kiraladıkları ailelere ikinci yada üçüncü eş olarak veriyorlar. Yarın bunların çocukları olacak tekrar geri göndermek bu aşamada gerçekten zor. Sayın Genel Başkanımızın burada belirtmek istediği önce Suriye'nin istikrara kavuşması gerekiyor ve biz buna uygun politika uygulayacağız. Yoksa bu mülteci sorunu gerçekten çok büyük bir konu.  Daha önce gelen sığınmacıların büyük kısmı Avrupa ülkelerine Türkiye üzerinden kaçak yollarla da olsa gidiyorlardı. Ama şu an Avrupa Birliğinden 3 milyar euro karşılığında bu taşınma olayını kapattılar" dedi.

Özellikle tarım bölgesi olan Gaziköy ve çevresinde çiftçilerin sıkıntılarına da değinen CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen konuşmasının sonunda Gaziköylülere teşekkür ederek ayrıldı.

Kendisini yolcu eden Gaziköylüler seçimden bu yana Gaziköy'e gelen ilk milletvekili siz oldunuz, diğerleri inşallah seçim zamanı gelince kapımıza gelecekler diyerek Türkmen'e teşekkür ederken diğer milletvekillerine tepkilerini belirttiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in Gaziköy ziyaretine eşi Ahmet Türkmen, CHP Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, CHP Kozan Kadın Kolları Başkanı Belgin Sezcan Sarıtaş ve partililer katıldılar.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.