TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç; Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti

 SEDAT ATİLLA

ŞANLIURFA (İLKHABER)- Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç; Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

 

Valiliğe gelişinde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından karşılanan Bakan Kılıç daha sonra Valilik Şeref Defterini imzaladı. Beraberindekilerle birlikte Vali İzzettin Küçük’ün makamına geçen Bakan Kılıç’a Vali İzzettin Küçük tarafından ilin genel durumu ve gençlik alanında yapılan çalışmalar hakkında brifing verildi.

 

Brifingin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç; Şanlıurfa’nın gençlik merkezleri sayısından Türkiye’nin önde gelen ili olduğunu kaydetti. Niceliğin yanında gençlik merkezlerinin niteliğinin de önemli olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç; merkezlerde gençlere sunulan faaliyetlerle gençlerin geleceğe hazırlamalarına daha fazla imkân sağlamayı amaçladıklarını, bu anlamdaki çalışmalara da devam ettiklerini belirtti.

 

Sportif faaliyetlere yönelik alt yapı çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekleyerek açıklamasına devam eden Bakan Kılıç; yurt çalışmalarının da hızlı bir şekilde sürdüğünü, devam eden 1000 kişilik yurt inşaatının bu yıl bitirilerek yeni eğitim öğretim yılında gençlerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Mardin’de açıkladığı eylem planına da değinen bakan Kılıç: “Başbakanımızın dile getirdiği program içerisinde bizim de üstümüze düşen görevler var. Farklı bölgelerde yaşayan gençlerimizin kaynaşmasının sağlayacak gençlik kamplarını oluşturacağız. Bu yönde de Şanlıurfa Bozova’daki gençlik kampımızın çalışmalarını hızlandırdık. Bürokratik çalışmalar tamamlandı, şu anda da kampımızı hayata geçirme çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

 

24 Saat Geçmeden

 

                Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gençlere yönelik çalışmalara ilişkin Mardin’deki açıklamalarının üzerinden 24 saat bile geçmeden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Şanlıurfa’da 10 yeni semt sahası yapacaklarını belirtti.

 

                Yer tahsisi yapılmasının ardından iki ay gibi kısa bir süre içerisinde semt sahalarını yapacaklarını kaydeden Bakan Kılıç; “Yer tahsisinin ardından biz bunları hemen inşa edeceğiz. İki ay içerisinde bitmiş olduğunu göreceksiniz. Şimdiden Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

                Mahallelere yapılacak olan semt sahalarının gençlere ciddi katkılar sağlayacağını belirten Bakan Kılıç; ailelerin de çocuklarını güven içerisinde bu tesislere göndereceklerini söyledi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a açıklamasının ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından yağlı boya Balıklıgöl tablosu hediye edildi. Bakan Kılıç daha sonra Şanlıurfa programına devam etmek üzere Valilikten ayrıldı.

 

 

                

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.