TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğir’de kuralar bugün çekiliyor

Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğir’de kuralar bugün çekiliyor

Yüreğir’de kuralar bugün çekiliyor


ADANA (İHA) - Yüreğir Belediyesi'nin başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Noter huzurunda hak sahiplerinin yeni yuvalarının belirleneceği kura heyecanı 10 Şubat Çarşamba günü (bgün) saat 15.00'da Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm 1. etapta 324 konut yıkılarak yerine 772 konut ve 43 işyeri yapıldı. Çekilecek kura ile 354 konut hak sahiplerine dağıtılacak. Geriye kalan konutlar ise Kışla 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek. Kışla 2. Etap çalışmalarında ise 224 bina ve 415 bağımsız bölüm mevcut. Bu konutların yerine ise 669 daire, 28 işyeri yapılması planlanıyor. Proje içerisinde kapalı semt pazarı, park bahçe ve dinlenme alanları olacak.
Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Bu hedef doğrultusunda ilçemizin 13 ayrı noktasında Kentsel Dönüşüm çalışmalarını başlattık. Özellikle Seyhan Nehri kıyısında uzanan Kışla Mahallesi’ndeki dönüşümle Kozan ve Sanayi Çarşısı’nın dönüşümü sadece Yüreğir’in değil tüm Adana’nın çehresini değiştirecek” şeklinde konuştu.
Yerinde dönüşümün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu belirten Çelikcan şöyle devam etti:
"Biz bu projelere başlarken birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın haklarının korunması oldu. TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalarda bütün masrafları biz karşıladık. Vatandaşlarımıza fazla yük getirmemenin gayreti içerisinde olduk. Adana'da ilk olması nedeniyle birçok zorluklarla karşılaştık. Çok şükür bu zorlukları aşarak projemizin 1. etabının sonuna geldik. Vatandaşlarımız daha önce oturdukları dar sokakların olduğu eski binaların yerine yeşil alanı bol, park sorunu olmadan, yine yıllarca birlikte oturdukları komşularıyla ve modern konutlarda oturacaklar. Burada kazanan Yüreğirli oldu, vatandaşımız oldu. Biz ise vatandaşımıza hizmet etmenin ve görevimizi yapmanın manevi huzurunu yaşıyoruz" dedi.
Çekiliş törenine, Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Kentsel Dönüşüm Müdürü Mustafa Bakır, Uzman Orhan Mercan, Kura Sorumlusu Özgür Demir'de katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.