TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazandığımız parayı ülkemize harcıyoruz

Mardin Artuklu Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararla ‘Fahri Doktora Unvanı” verilen hayırsever iş kadını Dilek Sabancı, herkese teşekkür etti:

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2016 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kazandığımız parayı ülkemize harcıyoruz

Kazandığımız parayı ülkemize harcıyoruz

 

Mutia AVUKA

İSTANBUL(İLKHABER) – Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ)Senatosu’nun aldığı bir kararla, Türkiye’de eğitime destek veren ve Mardin’in gelişimine büyük katkı sunan, hayır sever Sabancı ailesi mensubu Dilek Sabancı’ya fahri doktora unvanı verildi.  MAÜ’den ilk fahri doktora unvanını alan Dilek Sabancı’ya “Akademik kıyafetini” MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça giydirdi, üniversitenin rozetini taktı.

İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen “Akademik kıyafetini” giydirme töreni büyük ilgi çekti. Tören Mardin Artuklu Üniversitesi’nin tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. MAÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından “Fahri Doktora” verilmesinin gerekçesi okundu. Toprak, daha sonra Sabancı’nın özgeçmişi, eğitimi, sosyal sorumluluk çalışmaları ve almış olduğu ödüller hakkında bilgi verdi.

MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu da törende yaptığı konuşmada, başta Dilek Sabancı olmak üzere bir araya gelmelerine vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Nehrozoğlu ayrıca, törenin İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda yapılmasının da böyle bir güne artı bir değer kattığını sözlerine ekledi.

MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu ise konuşmasında, Dilek Sabancı’ya verilecek fahri doktora unvanının Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından alınmış çok doğru bir karar olduğunu belirterek teşekkürlerini sundu. Fazlasıyla hak ettiği “fahri doktora” unvanını alan Dilek Sabancı’yı kutlayan Tahincioğlu, başta Güler Sabancı olmak üzere Mardin’de büyük emeği geçen herkese minnet ve şükranlarını sundu.

“İLK FAHRİ DOKTORA UNVANI”

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da törende yaptığı konuşmada, kendisinin de doktora unvanını aldığı İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda böyle bir organizasyon yaptıkları için duydukları mutluluğu dile getirerek, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sundu. Prof. Dr. Ağırakça, “Mardin Artuklu Üniversitesi yepyeni bir üniversite. Senatomuz tarafından üniversite tarihimizde ilk olan ‘Fahri doktora’ unvanının verilmesi kararı ise bizi oldukça mutlu etti. Ülkemizin en hayırsever ve eğitime büyük katkıları olan nadir ailelerden birisi olan Sabancı ailesinin bir üyesine böyle bir unvanı takdim etmek ise bizim için bir şereftir. Sizlere Mardin’e yapmış olduğunuz ve ileride yapılmasını umduğumuz değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

NE DEDİLER?

Mardin eski Valisi Hasan Duruer ise törende yaptığı konuşmada, böyle bir törende olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dilek Sabancı’ya Mardin’e sunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ise konuşmasında doğru işleri doğru zamanda ve doğru şekilde yapmanın önemine değinerek, “21. yüzyıl şehirlerin yüzyılı olacaktır. Mardin ilimiz ise 21. yüzyılda oluşturulacak medeniyete en çok katkı yapacak illerimizden birisidir. Böyle bir şehirde çalışıyor olmaktan ve Mardin’e hizmet etmekten çok mutluyum. Dilek Sabancı’ya böyle bir doktor unvanı verilmesi oldukça doğru bir karar. Kendisine Mardin’e, ülkemize ve dünyaya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da törende yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getirerek, “Bizi buraya toplayan Dilek Sabancı’nın emekleridir. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Üniversiteler ülkemizin rehberleridir, ama bu rehberlerin kandili hayırseverlerdir. Bugün burada, bir arada olmamıza vesile olan herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

“KAZANDIĞIMIZ PARAYI

ÜLKEMİZE HARCIYORUZ”

Yaptığı hizmetlerle ve hayırlarla gönüllerde taht kuran Dilek Sabancı ise  konuşmasında, hayatında ilk defa bir doktora unvanı almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sabancı, bir aksiyonun başka aksiyonları da arkasından getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Kazandığımız paraları ülkemiz için harcayabiliyoruz. Sabancı ailesi olarak buna çok önem veriyoruz. Her türlü etnik kökene ev sahipliği yapan böyle bir şehirde bir müze, bir sanat galerisi açabildiğimiz için çok mutluyuz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ilk “fahri doktora” unvanını almasının büyük önem taşıdığını da belirten Dilek Sabancı, konuşmasını herkese teşekkürlerini sunarak sonlandırdı.

KIYAFETİ AĞIRAKÇA GİYDİRDİ

Konuşmaların ardından Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Dilek Sabancı’ya ‘Akademik kıyafetini’ giydirerek fahri doktora diplomasını takdim etti ve Mardin Artuklu Üniversitesi rozetini taktı. Dilek Sabancı’ya ayrıca plaket takdim edildi.

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tören, verilen kokteyl ile sona erdi.

İŞ ADAMI NEDİM KAYA

AKŞAM YEMEĞİ VERDİ

Törenden sonra aslen Mardin’in Kabala beldesinden olan Mardinspor Başkanış, iş adamı  Nedim  Kaya, bir resteorantta  akşam yemeği verdi, hemşehrileriyle hasret giderdi. Akşam yemeğinde hazır bulunan MARSEV Başkanı, Cumhurbaşkanı eski Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, MARSEV, MAREV kurucular kurulu başkanı Avukat Haluk Eldem, MARSEV Genel Sekreteri Yavuz Ölçen, İstanbul MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu, Bakırköy MAREV Başkanı Beşir Bilgin, Mardinliler Dernekler Federasyon Başkanı İbrahim Biter, iş adamı ve Kabala eski Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu’nu temsilen Nuhoğlu Kireç  Fabrikası Genel Müdürü Akif Nuhoğlu, ressam İsmet yedikardeş, iş adamı Münir Çağlar ve birçok sivil toplum kuruluşu başkanı ve yöneticileri katıldılar

 

 

 





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.