TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil krizi üst mahkemeye taşınacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP’li Meclis Üyesi Salih Gökçe’nin mahkeme kararıyla tekrar Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili görevine iadesine karşı konuyu üst mahkemeye taşıyacaklarını belirterek, “Bölge İdare Mahkemesi’nde emekli olan bir hanımefendinin giderayak sorumsuzca verdiği karardır.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2016 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vekil krizi üst mahkemeye taşınacak

Vekil krizi üst mahkemeye taşınacak

 


ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP’li Meclis Üyesi Salih Gökçe’nin mahkeme kararıyla tekrar Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili görevine iadesine karşı konuyu üst mahkemeye taşıyacaklarını belirterek, “Bölge İdare Mahkemesi’nde emekli olan bir hanımefendinin giderayak sorumsuzca verdiği karardır. Görevden alınacağım hülyasıyla yatıp meclis başkanvekili olurlarsa yerime oturmak gibi beklentileri var. Kriz var gibi gösterip gündemde şöhret olmak kolaydır. Salih Bey hayatında muhtar bile olamamış, ben 16 yıldır belediye başkanıyım. Caminin duvarına işeyen de şöhret oluyor biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki ‘meclis başkanvekili krizi’ nedeniyle meclis dün ikinci oturumunu gerçekleştirememişti. Şubat ayı ikinci oturumu ise bugün Başkan Hüseyin Sözlü’nün yönetiminde yapıldı.
Meclis tarafından Meclis 1. Başkanvekili görevine seçilmesine rağmen Başkan Sözlü’nün vekil atamaları nedeniyle Sözlü’nün bulunmadığı toplantıları yönetemeyen MHP’li Meclis Üyesi Salih Gökçe, Adana 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanmış, mahkeme kararının da 30 gün içerisinde uygulanması gerektiği açıklanmıştı.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 16 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve bu uygulamayı Türkiye’nin her yerinde uygulandığı gibi kendisinin de uyguladığını belirterek, “Bunu Danıştay’dan telafi etmek gibi bir hakkımız var. Bunun düzenleneceği konusunda da kimsenin şüphesi olmasın. Bu rastgele olmaz. Bölge İdare Mahkemesi’nde emekli olan bir hanımefendinin giderayak sorumsuzca verdiği karardır. Salih Bey hayatında muhtar bile olamamış, ben 16 yıldır belediye başkanıyım. Arkadaşımızın gündemde popülerlik gibi bir iddiası var” dedi.
Çeşitli basın organlarında “Sözlü görevden alınacak” şeklinde haberlerin olduğunu vurgulayan Başkan Sözlüi şöyle devam etti:
“O tip hülyalara yatıp meclis başkanvekili olurlarsa yerime oturmak gibi bir beklentileri var. Öyle bir şey yok. Ben, incelemesi, soruşturması olmayan belediye başkanıyım. 16 yıldır göreviyle ilgili hüküm almamış bir başkanım. Meclisimizde kriz falan yok. Niceleri ‘Başkan ne zaman görevden alınacak’ diye hayal kurup paylaşımlar yaparken, öyle bir hata yapmayacağımı herkes bilir. Meclisin ilk günü kameraların canlı yayın yapmasından dolayı ufak tefek şov hareketleri oluyor, biz de bu durumu anlayışla karşılıyoruz. Kriz var gibi gösterip gündemde şöhret olmak kolaydır. Caminin duvarına işeyen de şöhret oluyor bilirsiniz. İnsanlar ne yaptıklarıyla hafızalarda kalmalıdır. Yapmadıklarıyla ilgili her gün hır gür. Nisan’da yeniden meclis başkanvekili seçimi olacak. Salih bey o zaman yine niyeti varsa yeniden aday olur ve ondan sonraki seçimlerde kendilerine görev düşerse, meclisin iradesine bağlı bu. Ben de 2. Defa seçildiği için bu defa vekil bırakmadan kendilerine bırakabilirim.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.