TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Durdurun bu katliamları

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yılmaz, kadın cinayetlerine ve kadına karşı şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisinin eklendiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Durdurun bu katliamları

Durdurun bu katliamları

 

 

ADANA(İLKHAER)  – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, kadın cinayetlerinin ve karşı şiddet olaylarının her geçen gün arttığını belirterek, yetkililere “Bu katliamı durdurun” çağrısı yaptı.

 

ÖZGECAN’DAN SONRA 289 KADIN KATLEDİLDİ

Yaptığı yazılı açıklamada Özgecan Aslan’ın tam bir yıl önce vahşi bir şekilde katledildiğini anımsatan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yılmaz, aradan geçen bir yılda 289, 2016’nın Ocak ayında ise 19 kadının katledildiğini belirtti.

 

“CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL”

Cezaların caydırıcılıktan uzak olduğuna dikkati çeken Yılmaz, Adana’da Cumhuriyet Mahallesi’nde üç gün önce platonik aşığı tarafından kaçırılıp darp edildikten sonra evinin önüne terk edilen Türkan Sarıkaya’nın üç gündür geçirdiği beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. 

 

“DEVLET POLİTİKASINDA KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ SÖZKONUSU DEĞİL”

Devlet politikasında kadın-erkek eşitliğinin sözkonusu olmadığını belirten Yılmaz, devlet propagandasıyla kadına karşı şiddetin kışkırtıldığını, şiddetin ilk belirtileri olan kadınlara yönelik aşağılama, ayrımcılık, hakaret, tehdit, şantaj, yaralama, cinsel taciz ve cinsel saldırılar gibi suçların da çeşitli mekanizmalarla cezasız bırakıldığını söyledi.

 

“CEZALAR AĞIR ANCAK CİNSİYETÇİ VE YASAYA AYKIRI KARARLARLA AKLANMA SÖZKONUSU”

Tecavüz ve kadın cinayetleri için TCK’da yer alan cezaların yeterince ağır olduğunu aktaran Yılmaz, asıl sorunun, tecavüzcülerin ve katillerin çoğunun cinsiyetçi ve yasaya aykırı yargı kararlarıyla aklaması ya da daha düşük cezalarla cezalandırılması olduğunu vurguladı.

 

“HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMLERİ YASAYA AYKIRI”
Yargıda özellikle tahrik, iyi hal gibi gerekçelerle yapılan ve cinsiyetçi erkeklik indirimleri olarak adlandırılan cinsiyetçi kararların, bizzat yasanın kendisine aykırı olduğunun altını çizen Yılmaz, yasa maddelerinin değiştirilmesinden çok, Türkiye’nin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW’ın gereklerinin yerine getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Kadın cinayetlerini ve şiddet olaylarını lanetleyen Yılmaz, çıkarılan yasaların tavizsiz bir şekilde uygulanması, cezaların caydırıcı hale getirilmesi, kadın erkek eşitliğinin sağlanmasıyla kadına şiddet olaylarının ve kadın cinayetlerinin son bulabileceğini kaydetti.

Yetkililerin konuya ilgisizliğini eleştiren Yılmaz, kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti şiddetle kınadıklarını belirterek,  “Kadın cinayetlerini ve şiddet olaylarını durdurun” çağrısı yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.