TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Kent Konseyi Meclisi kadına yönelik şiddeti kınadı

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Özgecan Aslan cinayetinin yıldönümünde yapılan basın açıklamasında bir kez daha "Şiddetin her türlüsüne son." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Kent Konseyi Meclisi kadına yönelik şiddeti kınadı

Adana Kent Konseyi Meclisi kadına yönelik şiddeti kınadı

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Özgecan Aslan cinayetinin yıldönümünde yapılan basın açıklamasında bir kez daha "Şiddetin her türlüsüne son." dedi.

 

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal, AKDAM Başkanı Av. Muhal İkikardeş, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri ve gönüllülerinden oluşan kalabalık grup; eski sevgilisi tarafından şiddet görüp beyin kanaması geçiren Türkan Sarıkaya'ya destek vermek amacıyla Medline Hastanesi önünde biraraya geldi.

 

Grup adına basın açıklamasını yapan Ünal, geçtiğimiz yıl 11 Şubat'ta gerçekleşen Özgecan Aslan cinayetini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu cinayetle neredeyse bütün toplum kenetlenmiş ve kadına şiddetin son bulması gerektiği yönündeki hassasiyet bizleri bir nebze olsun umutlandırmıştı. Ancak geçen bir yılda yaşanan hadiseler maalesef ki umutlarımızı boşa çıkardı. Bir senelik zaman diliminde erkek şiddetinin her türlüsüne şahit olduk.

 

Hukukun caydırıcı özelliğe sahip olamadığını ve hatta zaman zaman kadına yönelik şiddete teşvik edici unsurlarla destek olduğunu üzülerek gördük ve hala da görmeye devam ediyoruz.

 

Neredeyse her gün gazetelerden ve televizyonlardan takip ettiğimiz; katillerin, tecavüzcülerin, şiddeti yaşam şekli haline getirmiş kişilerin “iyi hal” gözetilerek cezalarının hafifletilmesi ya da bunların herhangi bir ceza almadan salıverilmesi hukukun ülkemizde şiddete ne derecede teşvik edici bir unsur olduğunun en bariz örneklerini barındırmaktadır.

 

“Ülkemizde tam bir yıldır şiddet olayları büyük oranda azaldı, Özgecan cinayeti bu açıdan ülkemizde bir milattır” demeyi çok isterdik bugün. Ancak gördüğünüz üzere Türkan Sarıkaya’nın yaşama tutunması için çaresiz bir bekleyiş içindeyiz. Tam üç gündür yaşam mücadelesi veren Türkan için lütfen dualarınızı esirgemeyin. Buradan Adana’da ve Türkiye’de bulunan bütün kadın örgütlerine sesleniyorum! Gelin, bizimle beraber bu davanın takipçisi olun! Her ne kadar hukuki boşluklar olsa da bu ülkede toplum vicdanında karşılık bulan yargı mensuplarının olduğunu da biliyoruz.

 

Son olarak, ülkemizde yaşanan şiddet olaylarının sadece kadınlara yönelik olduğunu söylemek, diğer şiddet mağdurlarını unutmak gayrı-adil bir tavır olacaktır. Biz bu gayrı-adil tavrı benimsemiyor, reddediyoruz. Bu vesileyle toplumun her kesiminden şiddet mağduru bireylerin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Özellikle de bizlerin huzur içinde yaşaması için gövdelerini siper eden, bizler için canlarını hiçe sayan güvenlik kuvvetlerimizin sonuna kadar destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Kapıları işaretlenen, eşleri tehdit edilen, her an eşlerinin, evlatlarının, akrabalarının can güvenliğinden endişe eden güvenlik güçlerimizin yaşadığı bu psikolojik şiddetin de en kısa zamanda son bulmasını diliyoruz.

 

Allah güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun.

 

Ölümsüzlerimizin, şehitlerimizin ruhları şad olsun."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.