TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmen: Kadına şiddetin sorumlusu AK Parti iktidarıdır

TBMM Katip Üye CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Özgecan cinayetinin yıldönümünde; Adana’da bir mobilyacıda çalışan 27 yaşındaki Türkan Sarıkaya’nın evli bir erkek tarafından alıkonularak darp edildiğin belirterek, kadına yönelik şiddet vakalarının, AK Parti ve zihniyetinin ürünü olduğunu ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkmen: Kadına şiddetin sorumlusu AK Parti iktidarıdır

Türkmen: Kadına şiddetin sorumlusu AK Parti iktidarıdır

 

ADANA(İLKHABER) - TBMM Katip Üye CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Özgecan cinayetinin yıldönümünde; Adana’da bir mobilyacıda çalışan 27 yaşındaki Türkan Sarıkaya’nın evli bir erkek tarafından alıkonularak darp edildiğin belirterek, kadına yönelik şiddet vakalarının, AK Parti ve zihniyetinin ürünü olduğunu ileri sürdü.

Yaşanan olayla ilgili bir basın açıklaması yapan Türkmen, bir yıl önce Mersin’de işlenen Özgecan cinayetinin toplumda derin bir yara açtığını belirterek, şunları söyledi:

“Ancak geçen süreçte kadına yönelik her türlü şiddet ve istismar ile kadın cinayetlerinin artarak devam etti. Özgecan’ın ölüm yıldönümünde Adana’da bir genç kızımız daha alıkonularak darp edilmiştir. Hastanede yaşam mücadelesi vermektedir.

AK PARTİ’YE SERT ELEŞTİRİ

2002 yılında manevi değerlerin büyük yaralar aldığı iddiası ile iktidara gelen AK Parti döneminde; kadına uygulanan şiddet, tecavüz, cinsel istismar ve cinayetlerde sayısız artışlar yaşandığını belirten Türkmen, kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 oranında arttığına dikkat çekerek, bu tablodan iktidarı sorumlu tuttu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.