TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğimiz kanadı

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2016 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğimiz kanadı

Yüreğimiz kanadı


ADANA (İHA) - Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda, terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu ağır yaralanan Uzman Onbaşı Kadir Genç, tedavi gördüğü askeri hastanede şehit oldu. Şehidin Adana’daki baba ocağına ateş düştü.
Akşam saatlerinde şehidin Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi 73078 Sokak’taki baba ocağına gelen askeri yetkililer, acı haberi baba Veysel Genç’e verdi. Haber üzerine şehidin annesi Fadime Genç ve 3 öğrenci kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine ve evine yakın sokaklara Türk bayrakları asıldı.
 BABA OCAĞINDA HELALLİK ALINDI
 Şehit Uzman Onbaşı Kadir Genç'in naaşı, Adana'daki baba ocağına getirilerek helallik alındı.
Diyarbakır’da düzenlenen askeri törenin ardından hava yolu ile Adana’ya gönderilen şehidin naaşı, ilk olarak Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi 73078 Sokak’taki baba ocağına getirildi. Türk bayrakları ile donatılan sokağa getirilen şehidi, burada ailesi ve çok sayıda seveni karşıladı.
Anne Fadime ve baba Veysel Genç, cenaze aracının arkasında uzun süre gözyaşı döktü. Şehidi karşılamaya gelen kalabalık ise “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye slogan attı.
ŞEHİDİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

  Uzman Onbaşı Kadir Genç, memleketi Adana’da yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Uzman Onbaşı Kadir Genç'in (26) cenazesi öğle saatlerinde havayoluyla getirildiği Adana’da önce Seyhan ilçesinde bulunan Fatih Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi ve burada helallik alındı. Şehidin annesi Fadime Genç ile babası Veysel Genç, geride kalan 3 çocuğuna sarılarak ağladı.
Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenazesi daha sonra memleketi Karaisalı ilçesindeki Güvenç Mahallesi’ne getirildi. Güvenç Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, kent protokolünün yanı sıra yaklaşık 5 bin kişi katıldı, cenaze namazı kıldı.
Şehit Uzman Onbaşı Kadir Genç, Güvenç Mezarlığı’nda gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin en küçük kardeşi, “Ağabeyim gidiyor” diye gözyaşı döktü.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.