TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇGC, Yeni Akit ve Yeni Şafak’a saldırıyı kınadı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇGC, Yeni Akit ve Yeni Şafak’a saldırıyı kınadı

ÇGC, Yeni Akit ve Yeni Şafak’a saldırıyı kınadı

 

 

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınadı. Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini bildiren ÇGC Yönetim Kurulu, “Ülkemizin barışa, dostluğa ve birlikteliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde yapılan bu saldırıları kabul etmemiz beklenemez. Hiçbir neden medyaya yapılan şiddeti meşru kılamaz” dedi.


Kimliği belirsiz kişilerin yaptığı saldırının görüntülere de yansıdığını anımsatan ÇGC Yönetim Kurulu, demokrasinin tam anlamıyla işlediği ülkelerde gazetecilere ve gazete birimlerinde çalışan medya mensuplarına yönelik saldırıların sona ermeye yüz tuttuğunu ancak ülkemizde medyanın hedef olmaya devam ettiğini vurguladı.
Türkiye’deki yayın organlarının keskin çizgilerle birbirinden ayrıştırılmasının da önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren ÇGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:


“ÇGC Yönetim Kurulu olarak, nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne şiddetle karşı çıkıyoruz. Demokrasi hoşgörü ve tahammül rejimidir. Özgür basın varsa; demokrasi de vardır. Basın; halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Demokrasilerde 4.kuvvettir. Hava, su ve ekmek gibi yaşamsal öneme sahiptir. Toplumun düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanabildiği en önemli platformlardan birisi de basındır. Toplumun aydınlatılması ve bilgi sahibi olabilmesi için özgür basına ihtiyaç vardır.

Son dönemlerde medya kuruluşlarına yönelik saldırı girişimlerinin arttığını gözlemliyoruz. Toplumda kanser gibi yayılan kutuplaşma olgusunun ve ayrışmanın giderek tehlikeli bir hal aldığı, siyasilerin kullandığı dil ve üslubun da bu ayrışmayı körüklediği bir gerçek. Böylesi bir ortamda durumdan vazife çıkaran bazı kirli odaklar, özgür basını hedef almaktadır.

ÇGC, basın kanunu kapsamında yayın yapan, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun yayınlanan tüm basın-yayın kuruluşlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Yazılı ve görsel medyanın yayın politikasının birbirinden farklı olması, farklı kesimlere hitap etmesi gayet doğaldır. Sırf bu nedenle kişi ya da kişilerin medyaya olan düşmanca tavrı, medyanın da birbirine olan yakışıksız ifadeleri artık son bulmalıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal, “Basın özgürlüğünden doğan sakıncaların giderilme aracı, yine basın özgürlüğüdür” diyerek, özgür basının önemine dikkat çekmiştir.

Görüşleri, fikerleri ve yayınlarından dolayı, hiç kimsenin kendisi gibi düşünmeyen farklı medya gruplarına saldırma hakkı yoktur. Saldırının her türlüsünü ayrım yapmaksızın, kimden gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz.

Öte yandan hakaret unsuru taşıdığı düşünülen yazı, yorum, haber veya araştırma konularında yargı yolu herkes için açıktır. Yeni Akit ve Yeni Şafak Gazeteleri’ne yapılan saldırıları kınıyor, sahiplerine, yöneticilerine ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, faillerin en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz ve bu tür saldırıların son bulmasını ümit ediyoruz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.