TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ya yapın, ya yıkın!

Adana’nın tarihinde önemli bir yer alan eski Lüks Oteli’n bulunduğu bina adeta kaderine terk edilmiş halde beklerken, esnaf da ilgililere sesleniyor:

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ya yapın, ya yıkın!

Ya yapın, ya yıkın!

Adana’nın bir zamanlar önemli konuklarını ağırlayan Lüks Otel son yıllarda adeta kaderine terk edilmiş bir halde duruyor. Çevre esnafı bu otelin tekrar restore edilerek, Adana’ya kazandırılmasını istiyor.

Kimilerine göre vakıf malı, kimilerine göre ise şahıs malı olan Adana’nın merkezinde bulunan eski lüks otelin bulunduğu bina harabeyi andırıyor. Binanın hemen yanında Tarihi Büyüksaat Kulesi, ve Tarihi Kazancılar Çarşısı bulunuyor. Tam karşısında ise, yine Ramazanoğlu Konağı ve Tarihi Tuzhanı yer alıyor. Ulu Cami, Yağ Cami gibi tarihi mekanlara çok yakın olan bu çok katlı binanın 1998 depreminden sonra boşaltıldığı ileri sürülüyor. Ancak o tarihten buyana boşaltılan bu bina bir daha aktif olarak hizmete giremedi. Otelin Ali Münif Yeğenağa Caddesi’ne bakan kısmında ise işyerleri mevcut.

 Esnaf Mesut Büyür, kendisinin 50 yıldan buyana aynı yerde dükkan işlettiğini belirtti. Fakat büyük saatin eski canlılığını yitirdiğini anlatan Büyür, “Bizim bulunduğumuz bina eskiden Adana’nın en prestijli otellerinden biriydi. Buranın ismi Lüks Otel’di. Burası Adana’nın zengin bir ailesine aitti. Kapanma sebebi  1998 depreminden sonra bazı yerlerinde zarar oluşmasıdır.” dedi.

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’nın bir zamanlar önemli konuklarını ağırlayan Lüks Otel son yıllarda adeta kaderine terk edilmiş bir halde duruyor. Çevre esnafı bu otelin tekrar restore edilerek, Adana’ya kazandırılmasını istiyor.

Kimilerine göre vakıf malı, kimilerine göre ise şahıs malı olan Adana’nın merkezinde bulunan eski lüks otelin bulunduğu bina harabeyi andırıyor. Binanın hemen yanında Tarihi Büyüksaat Kulesi ve Tarihi Kazancılar Çarşısı bulunuyor. Tam karşısında ise, yine Ramazanoğlu Konağı ve Tarihi Tuzhanı yer alıyor. Ulu Cami, Yağ Cami gibi tarihi mekanlara çok yakın olan bu çok katlı binanın 1998 depreminden sonra boşaltıldığı ileri sürülüyor. Ancak o tarihten buyana boşaltılan bu bina bir daha aktif olarak hizmete giremedi. Otelin Ali Münif Yeğenağa Caddesi’ne bakan kısmında ise işyerleri mevcut.

İş yeri sahipleri binalarının yıllardan bu yana kullanılmadığını söyledi.  Esnaf Mesut Büyür, kendisinin 50 yıldan buyana aynı yerde dükkan işlettiğini belirtti. Fakat büyük saatin eski canlılığını yitirdiğini anlatan Büyür, “Bizim bulunduğumuz bina eskiden Adana’nın en prestijli otellerinden biriydi. Buranın ismi Lüks Otel’di. Burası Adana’nın zengin bir ailesine aitti. Kapanma sebebi  1998 depreminden sonra bazı yerlerinde zarar oluşmasıdır. Buraya gelip bakan çok oluyor. Burayı ya yıkacaklar, ya yapacaklar. 3 defa bize tebligat geldi.  Ancak kaderine terk edilmiş halde bırakıyorlar. Buranın akıbeti ne olacak bilmiyoruz. “ dedi.

Esnaflara buranın ne olacağına dair bilgi verilmesini isteyen Büyür, “Biz esnaflara buranın ne olacağına dair bilgide vermiyorlar. Boşaltın diye 3 kez tebligat geldi. Ancak bir daha kimse gelmedi.  Eskiden burada hiç boş dükkan bulamazdınız. Ama şimdi durumu görüyorsunuz.  Buradaki camilere gidip, gelenin haddi hesabı yok. Otobüsler çoğu zaman buraya turist taşıyor. Burada bir otel olsa otobüslerle gelen turistler burada kalır. Burada daha çok hareketlilik olur. Adana’nın en iyi oteliydi zamanında burası. Lüks otel dedin mi herkes akın akın gelirdi. Burada otel ya da daha güzel şeyler yaparak Adana’nın tarihi yerlerini tanıtırsak Adana’mız kazanır.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.