TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM önünde nöbet tutacağız

CHP Adana Milletvekili Türkmen, TBMM’de onlarca Özgecan Yasası’nın bulunduğunu ancak, bunların hala çıkmadığını belirtti:

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2016 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TBMM önünde nöbet tutacağız

ADANA(İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Adana Milletvekili ve TBMM Katip Üye Elif Doğan Türkmen, kadın cinayetlerini önlemek amacıyla çıkarılan ve kamuoyunda “Özgecan Yasası” olarak bilinen kanun teklifinin hala çıkmadığını ve bunun için de TBMM önünde Özgecan Yasası nöbeti tutacaklarını söyledi.

Kendisinin de bununla ilgili bir kanun teklifinin bulunduğunu hatırlatan Türkmen, bu yasanın kadına yönelik şiddette verilen cezaların arttırılmasını ve ceza indirimini ortadan kaldırdığını belirterek, şöyle dedi:

 

“Özgecan’ın ölüm yıldönümünde Adana’da Türkan Sarıkaya adlı genç kızın da benzer bir cinayete kurban gitti. Artarak devam eden bu tür olaylar toplum vicdanını derinden yaralamaktadır. Bunların sona ermesi için gerekli her türlü tedbirler bir an önce alınmalıdır. Türkiye’de artık, kadın cinayetlerine dur demeliyiz. Başta kadınlarımız olmak üzere bu konuya duyarlı her kesin sesini ve mücadele gücünü yükseltmesi gerekmektedir.

Kadına yönelik şiddet, istismar ve kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam etmektedir. Bir bir kadınlarımızı cinayetlere kurban veriyoruz. Benim de verdiğim kanun teklifi ile birlikte benzer onlarca kanun teklifi TBMM’de görüşülmeyi bekliyor. Bir daha; Özgecanlarımız, Türkanlarımız ölmesin diye kadınlara yönelik şiddeti önlemeyi, şiddet uygulayanlara da en ağır cezaları vermeyi ve ceza indirimlerini kaldırmayı öngören kanun teklifleri, maalesef sayısal çoğunluğu olan iktidar tarafından TBMM’de bekletiliyor.

Kadınlara yönelik bu şiddetin bitmesi için, çocuklarımızın toprağın altına girmemesi için artık güç birliği yapma zamanıdır. Cinayete kurban giden Türkan Sarıkaya kızımızın annesi ve kadın STK’ları ile birlikte Adana’da yaptığımız toplantıda eylem kararı almıştık. Şimdi bunu hayata geçiriyoruz. “Özgecanlar, Türkanlar için nöbetteyiz” eylemi başlatıp, TBMM önünde Adanalı kadınlar ve kadın örgütleri ile kadın şiddetine karşı olan erkeklerle birlikte nöbet tutmaya başlayacağız.”

           

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.