TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşil: Saygın tutum indirimi, yeni olayların önünü açıyor

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Adana Kadın Meclisi üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadın Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeşil: Saygın tutum indirimi,  yeni olayların önünü açıyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Adana Kadın Meclisi üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadın Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen Adana Şube binasında düzenlenen toplantıda konuşan KESK Adana Kadın Meclisi üyesi Şükran Yeşil, Kadın katillerine “saygın tutum” indirimleri uygulanarak, yeni katliam ve tecavüzlerin önünün açıldığını savundu. KESK’li, kadınlar olarak savaşa, güvencesizliğe, kadın katliamlarına karşı ''Yaşam ve iş güvencemiz için mücadelemizde ısrar ediyoruz” sloganıyla 8 Mart'ı anlamına uygun bir kararlılıkla karşıladıklarını aktaran Yeşil, “Biz kadınları çalışma yaşamı ve kamusal alanlardan kopararak eve kapatmayı hedefleyenlerin baskı ve korkutma politikalarına karşı, iş yerlerimizde, sokaklarda, alanlarda sesimizi ve isyanımızı büyüterek mücadelemizi devam ettirmeye kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. KESK'li Kadınlar olarak,  yıllardır dile getirdiğimiz ''8 Mart'ın Resmi Tatil Olsun '' talebimizi bu yıl da  güçlü bir şekilde sahipleneceğiz. Yaşam ve iş güvencemize sahip çıkmak için üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve 8 Mart'ta hizmet üretmeyeceğiz.” dedi.

8 Mart’ta ilişkin Adana’da yapacakları etkinliklere katılım çağrısı da yapan Yeşil, etkinlik programlarını ise şöyle özetledi; “5 Mart günü saat 14.00’te Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş ve miting düzenleyeceğiz.. 8 Mart 2016 Salı saat:12.30 İnönü Parkı’nda basın açıklaması yapacağız ve aynı gün ise saat:19.00 gece yürüyüşü düzenleyeceğiz”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.