TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denetimsizlik giderilmeli

CHP Adana Milletvekili Türkmen, vakıfların araştırılması için komisyon kurulmasını önerdi

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Denetimsizlik giderilmeli

Denetimsizlik giderilmeli

 

 

ADANA(İLKHABER) - TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, TÜRGEV ve Ensar Vakfı başta olmak üzere özel, vakıf ve dernek yurtlarının araştırılması istedi. Türkmen “kamu kaynakları, yandaş vakıf ve derneklere aktarılıyor” dedi.

 

Türkmen ve milletvekili arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına verilen araştırma önergesiyle; öğrencilere yurt yapımı amacıyla kamu arazi ve binalarını düşük bedelle ya da bedelsiz devreden kamu kurum, kuruluş ve yerel yönetimler ile bu arazi ve binaları alan vakıf dernek ve benzer kuruluşların belirlenmesi istendi.

 

            Tüm özel ve kamu öğrenci yurtlarının daha etkin şekilde denetlenmesi ve öğrencilerin yurt ihtiyacının giderilmesi için alınacak önlem ve politikaların belirlenmesi gerektiğini ifade eden Türkmen; 14 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin yurt sorununa çözüm bulamamasının altında siyasi ve ideolojik hesaplar yattığını ileri sürdü.

 

Vakıf ve dernek yurtlarının sayısının her geçen gün artması ile birlikte hem yurtların yapımı hem de hizmet süreleri boyunca yürüttükleri uygulamalarının kamuoyunda çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdiğini kaydeden Türkmen, “Söz konusu özel, vakıf ve dernek yurtlarının denetimsizliği de ayrı bir rahatsızlık konusudur” dedi. Devlet yurtları sorununun bir türlü giderilemediğini kaydeden Türkmen,  çeşitli vakıf ve derneklere ait özel yurtların ise ülkemizde yaşanan yurt sorunun başka bir boyutu olduğu ifade etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.