TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nusaybin şehitlerine ağlıyor

Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen P. Bnb.Turgay Çelik., Jan. Asb. Üçvş. Selçuk Karabakla ve Geçici Köy Korucusu Adnan Durak düzenlenen hazin bir törenle memleketlerine uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nusaybin şehitlerine ağlıyor

Nusaybin şehitlerine ağlıyor

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik  operasyonda  şehit düşen P. Bnb.Turgay  Çelik., Jan. Asb. Üçvş. Selçuk Karabakla ve Geçici Köy Korucusu Adnan Durak düzenlenen hazin bir törenle memleketlerine uğurlandı.

Mardin Selen Kışlası’nda gerçekleştirilen törene şehitlerin ailesi, Mardin Valisi Ömer Faruk koçak, 7. Ordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Başkanı Bülent Koç, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLER KİMDİR?

Saygı duruşunu takiben hayatlarını yitiren 3 şehidin öz geçmişi okundu. Şehitlerimizin öz geçmişi şöyle:

P. Binbaşı Turgay Çelik: 11 Ocak 1977’de İstanbul’da doğdu. Lise tahsilinden sonra Işıklar Askeri Lisesi’nde  öğrenimini tamamladı. Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan Binbaşı Çelik,  2010-2015  yılları arasında 48. Eğitim Alayı’nda görev yaptı, buna müteakip  genel atamalarında  49. Komando Tugay emrine verildi. 1 Temmuz 2015 tarihinde göreve başladı. Geçici görevle Nusaybin ilçesinde devam eden Atmaca-7 operasyonunda 4 Nisan 2016  günü saat 17.00 sularında Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde Aziz Sokak bölgesinde bölücü terör örgütünün roketli saldırısında şehit düştü. Evli üç çocuk babasıdır.

Astsubay Üçvş Selçuk Karabakla:  24 Ekim 1982’de Nevşehir’de dünyaya geldi. Tahsilini yaparken Kayseri Erciyes Üniversitesi’ni bitirerek, 2003 yılında girmiş olduğu Uzman Jandarma Okulu’ndan 2004 yılında mezun olarak Uzm. J. Çvş olarak göreve başladı.

Samsun, Bafra, Bitlis ve Tatvan’da görev yaparken Ankara Jandarma Okul Komutanlığı’nda  2009 tarihinde  Assubaylığını bitirerek çeşitli illerde görev yaptı. 4 Nisan 2016’da saat 12.50 sularında Nusaybin ilçesi  Dicle Mahallesi’nde bölücü terör örgütünün açtığı ateş sonucunda başından ağır yaralanmış, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde bütün  müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olmuştu. Evli iki çocuk babası.

Geçici Köy Korucusu Adnan  Durak: 1968 yılında  Nusaybin  ilçesinde  dünyaya geldi. Ailesini Girmeli Sağlık Ocağı’na götürürken teröristlerin  ateş etmesi sonucu şehit düştü. İki eşli ve 15 çocuk babası olan Durak’ın cenaze töreninde katılan annesi Fahriye Durak ile anne annesi  Rojda Durak teröre lanetleyerek büyük tepki gösterdiler. Kürtçe ağıtlar yakarken “Bunun sonu ne olacak?” diye haykırdılar.

Şehit Binbaşı Turgay Çelik’in cenazesini almaya gelen ağabeyi Celal Çelik, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz ve Vali Ömer Faruk Koçak koluna girerek, ”Kardeşinizin kanı yerde kalmayacaktır.“ diyerek teselli etmeye çalıştılar.

 VALİ KOÇAK AÇIKLAMA YAPTI

Mardin Valisi Koçak, 4 Nisan’da PKK bölücü terör örgütü mensuplarının eyleminden sonra yaptığı açıklamada şunları dedi:

“Nusaybin’de bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu iki askerimiz ağır yaralanmış, yaralı askerlerimiz Nusaybin Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişler ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır.

Ayrıca Geçici Köy Korucusu olarak görev yapan Adnan Durak, çocuğunu muayene için götürdüğü Girmeli Aile Sağlık Merkezi’nde bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit olmuştur. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz Milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.”

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.