TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözleri dönmüş

Bölücü terör örgütü, Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıl dönümünde bir polisi şehit ettiler

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gözleri dönmüş

Adnan AVUKA

 MARDİN(İLKHABER) – Türkiye’yi parçalamak isteyen bölücü terör örgütü,  Polis Teşkilatı’nın  171. kuruluş yıl dönümünde Derik ilçesinde polis memuru Ahmet Benli’yi şehit etti.

Terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı tespit edilen aracın yakalanması esnasında çıkan çatışmada yaralan Benli, derik hastanesi’(ne kaldırıldı ancak, tüm uğraşara karşın kurtarılamayıp şehit düşen Benli için dün, Mardin il Emniyet Müdürlüğü’nde bir tören düzenlendi. Törene Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adlı Yargı Başkanı Bülent Koç, şehit polis memuru Ahmet Benli’nin kardeşi Muhammet  Benli, dayısı Dündar Alkkaç, kayınbiraderi Uğur Kala katıldı.

Saygı duruşunu takiben şehit Ahmet Benl’nini özgeçmişi okunurken kardeşi ve ayni zamanda da polis memuru olan Muhammet Benli’yi vali ve diğer yetkililer teselli etti. Emniyet Müdürü Lutfüllah Uğur Pekcan, ”Bizim mesleğimizde şehitlik vardır onun için gözyaşları dökmek bize yakışmaz.” demesi üzerine Muhammed Benli, ”Biz şehit olmak ve ülkenin şanını, şerefini  korumak için bu mesleğe girdik.  Ağabeyim şehit oldu, onun yerine gitmek istiyorum.” diye yanıt verdi. Müdür Pekcan da Benli’yi alnından öperek teşekkür etti.

Şehit Polis memuru Ahmet Benli özgeçmişi ise şöyle:

“5 Şubat 1986 tarihinde Hatay ilinde dünyaya geldi. 26 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 4 yıl görev yaptıktan sonra 30 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Mardin Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atanarak Derik İlçe Emniyet Amirliği’nde görevlendirildi.”

Şehit Benli evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehit Polis Benli toprağa verilmek üzere Hatay’a uğurlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.