TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binalarda sığınak yok

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, binalarda sığınak olarak projelerin yapıldığını ancak, projenin dışında bina içerisine sığınakların yapılmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Binalarda sığınak yok

Binalarda sığınak yok

 
 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, binalarda sığınak olarak projelerin yapıldığını ancak, projenin dışında bina içerisine sığınakların yapılmadığını söyledi.

Mimarlar Odası Adana Şube binasında görüşlerini aldığımız Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, yapılan binalarda otopark ve sığınak alanlarının olmadığını söyledi. Kentsel dönüşümlerde kimsenin bunları düşünmediğini belirten Tüzün, “Müteahhitler mimarlara gidiyorlar, etütler hazırlanıyor. Herkes benim daireme kaç metre kare verecekler şeklinde olaya bakıyor. Düşünmüyor ki arabayı nereye koyacak. Şuanda bile bu mahallelerde araba konulacak yer yok. Binaların projelerinde sığınak var ama aslında yok.” dedi.

Sığınak olarak ayrılan yerlerinde amaçları dışında kullanıldığına dikkat çeken Başkan Tüzün, “Buda hak sahiplerinin haklarını aramamasından kaynaklı. Müteahhit onu dükkana katıyorsa,  depo olarak apartmanın bir müştemilatı olarak kullanıyorsa, sığınak fonksiyonu dışında kullanılıyorsa, buna yapacak bir şey yok. Birazda vatandaş haklarına sahip çıkacak. Burada projede sığınak var ama bu sığınak nerede?. Bir şey olsa biz nerede saklanacağız?  demesi lazım. Asıl incelenmesi gereken şey. Projelerde olan sığınaklar o projelere göre imal edilmiştir. “ diye konuştu.

Tüzün Saddam Hüseyin’in bombalarından dolayı yıllar önce insanların Adana’da sığınak olmadığı için Mersin’e kaçtığını, kaçamayanların ise evlerinin pencerelerini bantlarla kapattığını hatırlattı. O zaman sığınağın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Başkan Tüzün, “ Biliyorsunuz bir zamanlar Saddam’ın bombalarından dolayı Mersine kaçtık. Burada hiçbir sığınak tarzında bir şey yoktu. Pencerelerimizi bantladık. Saddam bantları çıktı hatta o zamanlar. O dönemde sığınak ihtiyacı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Projede görülen sığınakların, perde duvarları, arkasındaki menfezleri,  tuvaletleri, duşları, banyoları var mı bakılmalı ve gerekli denetimler yapılmalıdır. “ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.