TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni: Yerelde hizmete muhtacız

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana’nın yerel yönetimler açısından kentin geleceğine yönelik kaygıları taşıyan yöneticilere muhtaç halde olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeni: Yerelde hizmete muhtacız

Yeni: Yerelde hizmete muhtacız


 


Bayram BULUT


ADANA (İLKHABER)- AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana’nın yerel yönetimler açısından kentin geleceğine yönelik kaygıları taşıyan yöneticilere muhtaç halde olduğunu söyledi.

Adana Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Nisan Pazar günü Adana'ya geleceğini hatırlatarak başlayan Yeni, Erdoğan’ın Tufanbeyli Santrali’nin açılışında halka hitap edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı’nın Organize Sanayi Bölgesi'nde de Adanalı hemşehrileri ile de buluşmak istediğini kaydeden Yeni, burada halka hitap edebileceğini savundu.

İktidar partisinin il başkanı olarak, teşkilatla Cumhurbaşkanı’nın halkla buluşması noktasında seferber olacaklarını anımsatan Yeni, “Vatandaşlarımızın AOSB’ye ulaşımı konusunda hem Adana Valiliği, hem de AK Parti İl Teşkilatı olarak gereken desteği vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızla buluşma noktasında orada olmak isteyen arkadaşlarımıza gereken katkıyı sunacağız" dedi.

Adana’nın yerel yönetimler konusunda şanssızlığından dert yakınan Yeni, hizmet anlamında nasibini alamayan, bugüne kadar alamamış, bundan sonra da almayacak bir şehir gibi gelişmeler yaşandığını kaydetti.  Büyükşehir Belediyesi’nin zaten Adana’ya hizmet noktasında ortaya koyduğu bir şey olmadığını dile getiren Yeni,  “Sadece şahsi değil, Adana’nın geleceği konusunda endişesi olan herkes bunu dile getiriyor. Adana’ya hem hizmet noktasında, hizmet üretme kaygısı taşımayan bazı merkez ilçe belediye başkanları, yaptıkları hizmet noktasında kaş yapayım derken, göz çıkartan belediye başkanlarımız var" diye konuştu.

 
Seyhan Belediyesi’ni de hizmet yönünden eleştiren Başkan Yeni, Seyhan Belediyesi'nin, Adana’nın yüzde 37 civarına 800 bini aşan bir nüfusa sahip, en büyük ve aynı zamanda da Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olduğunu söyledi.Hizmet noktasında hiçbir şeyin ortaya konmadığını anlatan Yeni, “2 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, sadece vatandaşlarımızı ziyaret eden ama vatandaşlarımıza hizmet noktasında ortaya bir şey koyamayan bir belediye başkan var. Zeydan Karalar iyi bir insan ama belediye başkanı olarak yeterli gelmiyor. Ne yazık ki, Seyhan’da iyi bir hizmet göremiyorum. 2 yılda vatandaşla iç içe olup da Seyhan’ın çevresini değiştirip, Seyhan’ın geleceğini şekillendirmekten yoksun bir belediye başkanı var. Seyhan’ın geleceğini ortaya koyabilecek, Seyhan’ı iyi bir hizmetle buluşturma kaygısı olmayan bir belediye başkanımızın, ne yazık ki var olan hizmetleri sekteye uğratıp, imkanları da iyi kullanamadığını gördük.” şeklinde konuştu.

Kendi belediye meclis üyelerinin imzalamış olduğu denetim raporunda belediyeyi zarara uğratmaya yönelik bir belediye yönetiminin karşılarında olduğunu vurgulayan Başkan Yeni, “Malumunuzdur ‘Denetleme Raporu’nda 2015 yılına dair faaliyet ve hizmetlerle ilgili raporda belirli hususlara dikkat çekiliyor. Seyhan Kültür Müdürlüğü üzerinden almış olduğu alım ve hizmetlerde bizi tereddüt ettiren, bazı usulsüzlükler sadece AK Parti değil, sadece AK Parti’nin denetleme kurulu üyesi değil, o komisyonda bulunan 3 CHP’li meclis üyesinin de imzasıyla tescil edilmiştir. Bunu 4 başlık altında topladık. Bunlar araştırılmaması halinde belediye başkanını zan altında bırakacak belirli alımlar var. Sosyal İşler Müdürlüğü’nce yapılan bazı alımlar, Temizlik İşleri’nde doğrudan teminlerde Seyhan Belediyesi’nin ya belediyeyi yönetmeyi beceremediği ya da insanların kafasında soru işaretleri bırakabilecek, ‘Ne oluyor burada’ dedirtecek gelişmeler, denetim raporunda tespit edildi" dedi.
 
Seyhan Kültür Müdürlüğü'nün toplamda 4 milyon 150 bin TL’lik doğrudan temin harcaması yaptığını belirten Yeni, "Bu rakam, Fen İşleri Müdürlüğü’nce yapılan doğrudan temin rakamının da çok üzerinde. Doğrudan temininden yüzde 60’ından fazlası belli firmalara verilmiş. Belediyenin menfaatine daha uygunsa doğrudan temin yoluyla bir malı, o firmadan temin edersiniz. Ben burada firmaların ismini vermek istemiyorum ama hep aynı firmaların o işi alması durumu var. Hem usuldeki eksiklik net olarak görülüyor, hem de hizmet diye alınan bedeli ile real yani piyasa değeriyle karşılaştırdığınızda fahiş farklar ortaya çıkıyor. Bunu bizzat komisyonun kendisi tespit ediyor.” diye konuştu.

Bir tane plastik sandalyenin fiyatı 10 TL, olmasına rağmen bu sandalyenin yıkanması için 4 TL artı KDV ödendiğini savunan Yeni, “Kusura bakmayın bu yanlış. Aslında bu faturayla Türkiye, ilk defa plastik bu belediyeyi zarara uğratmaktadır. 5 belediye meclis üyelerinin 3’ü CHP’li üye. Onları tanımıyorum ama o belediye meclisi üyesi arkadaşlarımıza vicdanlarının sesini dinleyip, rapor hazırladıkları için onları tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

2015 yılı Kasım ayına kadar ihtiyacı olan vatandaşlara 200-300 TL nakdi yardım yapıldığını işaret eden Yeni, “Bu tarihten sonra yaklaşık 50 kişiye 4-5 bin TL arası paralar ödeniyor. Biz baktık, 5 bin lira nakdi yardım ödenen kişinin dubleks evi var. Maddi yardım ödenen bir aylık sürede o sürede acaba ne oldu? 200-300 TL olan sosyal yardımlar neye dayanarak 4-5 bin TL’ye yükseltildi? Biz de o isimler var. Lütfen çıksın desin ki, “Şu adama şu kadar para ödedim” desin. 26 Aralık-31 Kasım tarihleri arasında bir defada 5 bin TL ödenmiş, toplam 750 bin TL. Tapuda tapu kayıtları mevcut. Dubleks evi olan birine 5 bin TL neden ödendi?" diye sordu.

 Seyhan Belediyesi’nin temizlik ihalesi yapıldıktan sonra, Kamu İhale Kurumu'na gittiğini ve ihalenin iptal edildiğini vurgulayan Yeni, "Bu ihalenin yapılması için bir davet yok. 9 aydır bu ihaleyle ilgili belediyeden bilgi alamıyoruz. Kusura bakmayın kimse babasının çiftliğini yönetmiyor. Bu konuda bilgi vermek zorundasınız. Eğer vermiyorsanız bunun hesabı yasal çerçevede sorulur. 2014 temizlik 21 milyon 834 bin TL ödenmiş, 2015 yılında temizlik ihalesi kapsamında 29 milyon 913 milyon ek giderlerle bu rakam 34 milyon TL’ye ulaşıyor. Seyhan bir yılda nüfusu arttı mı, ilçenin sınırları coğrafi olarak arttı mı? Yüzde 50’lik bir artış var. Bunun hesabını vermek zorundasınız. Seyhan’ı 12 milyon TL zarara uğratıyorsunuz. Seyhan Belediyesi zarara uğradığı bizzat kendi 3 Meclis üyesi, biri bizim, biri de MHP’nin meclis üyesinin hazırladığı ‘Denetim Raporu’nda bunu dile getirip, altını da imzalamışlardır. Seyhan Belediyesi kötü yönetilmiş, zarara uğratılmıştır. Sayın Başkan’a çağrıda bulunuyorum; geçmişte hata yapılmışsa bundan ders çıkartıp, doğruları bulur. Bundan sonraki görev sürecinizde belediyeyi doğru yönetip, Seyhan’a hizmet üretir. Ama geride kalan 2 yıla baktığımızda bu konudaki umudum oldukça az." ifadelerini kullandı.

Çukurova Belediyesi'nin de ‘Gezi Parkı’ inşa etmeye karar verdiğini söyleyen Yeni, şöyle devam etti: "Daha önce yeşil olan alanda yüzlerce ağaç kesilmiş ve o arazi kurak bir araziye çevrilmiş. Bir Adanalı olarak, nüfusumuzun yüzde 40’ına sahip bir ilçemizin yönetimini hep beraber görüyoruz. Adana gerçekten yerelde hizmete muhtaç. Adana yerel yönetimler açısından kentin geleceğine yönelik kaygıları taşıyan yöneticilere muhtaç. İnşallah Adana buna kısa zamanda ulaşacaktır"


Fikret Yeni sözlerini şöyle sürdürdü; "Hüseyin Sözlü, Adana’nın seçilmiş belediye başkanı. Benim de belediye başkanımdır. Mantıklı ve kent çıkarına olan her konuda yanında olacağımı daha önce de söylemiştik. Ona saygı göstermek, bir Adanalı olarak benim sorumluluğumdur. Eğer ‘Uluslararası Atık Zirvesi’ne beni davet etmiş olsaydı elbette ki giderdim. Ama herhangi bir davet gelmedi."
 

Açıklamanın ardından Başkan Yeni basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.