TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Atatürk’e çok şey borçluyuz

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarına olan minnet borcumuzu hatırlamak için bir vesiledir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar: Atatürk’e çok şey borçluyuz

Karalar: Atatürk’e çok şey borçluyuz

 

ADANA(İLKHABER) - Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarına olan minnet borcumuzu hatırlamak için bir vesiledir” dedi. Başkan Karalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında bu yıldönümünün tarihsel önemine değindi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Halk iradesinin devlet yönetimindeki doğrudan en etkin ve etkili aşaması olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olması, egemenlik hakkının millete ait olduğunun tespit edilmesi bugün değerini daha çok anladığımız çok önemli bir kazanımdır.

Egemenliği doğrudan millete teslim eden bu üstün anlayışın idrakinde olan her bir yurttaşın bu hakkını ilelebet muhafaza ve müdafaa etmesi en öncelikli vatandaşlık görevidir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı bu şuurla, bu bilinçle bu iradeyle yetiştirelim.

Egemenlik hakkının en kutsal hak olduğunu ve bu hakkın hiçbir şekilde başka bir zümreye teslim edilemeyeceğini bilen bir neslin Atatürk’ün hedef olarak belirlediği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak ve hatta onu bile aşmasının önünde hiçbir güç duramayacaktır. Yarınlarımızı bu bilinçteki nesillere emanet edersek gözümüz arkada kalmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerden hareketle 23 Nisan’lara ilk günkü kararlılıkla sahip çıkacağımızı en gür sesimizle hep birlikte haykıralım.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.