TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parkımızı geri istiyoruz

Adana’nın merkez Çukurova İlçesi Yüzüncü Yıl Mahallesi çevresindeki yeşil alan olan Doğal Park-2 içine girişi ücretli olan Jurassic Park yapılması ile ilgili işlemin iptali için açılan davanın duruşması görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Parkımızı geri istiyoruz

Parkımızı geri istiyoruz

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana’nın merkez Çukurova İlçesi Yüzüncü Yıl Mahallesi çevresindeki yeşil alan olan Doğal Park-2 içine girişi ücretli olan Jurassic Park yapılması ile ilgili işlemin iptali için açılan davanın duruşması görüldü.

100. Yıl Mahallesi’nde bulunan Doğal Park 2’nin bir bölümü Çukurova Belediyesi tarafından bir şirkete 15 yıllığına kiralandı.  Kiralanan alana şirket tarafından Jurassic Park yapıldı. Mahalle halkı yeşil alan olarak kullanılan parklarının kendilerinden alınarak şirkete ticari amaçlı verilmesine tepki gösterdi. Sabah saatlerinden Bölge İdare Mahkemesi önünde bir araya gelen mahalle sakinleri  belediyenin önce atıl duruma getirip, sonra canlandıracağız diyerek 15 yıllığına kiraya verdiği yeşil alanlarını savunacaklarını söyledi.

Duruşma öncesi bir basın açıklaması yapan Yaşar Gökoğlu, yeşil alan olarak ayrılmış kamuya açık parkların belediyenin mülkiyetinde olmadığını ileri sürdü. Seçilmiş yerel yöneticilerin sadece parkların bakımını yapmakla mükellef olduğunu kaydeden Gökoğlu, “Doğal Park’ımıza, yeşil alanlarımıza yapılan bu çirkin ve ticaret kokan saldırının son bulmasını ve parkımızın eski doğal haline getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Daha sonra mahalle sakinleri ve avukatlar duruşmaya girdi. Belediye vekili İlknur Özcan, davanın süresinde açılmadığını, yaptıkları işlemin hukuka uygun olduğunu, parkın büyük kısmının halen kullanılabilir durumda olduğunu faydalı bir iş yaptıklarını savundu. Mahalle sakinlerinin avukatı Sevil Aracı ise, imar planında yeşil alan olarak ayrılmış yerlerin belediye tarafından kiraya verilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek giriş kapısının teke düşürüldüğü için artık çocuk parkı dahil parkı kimsenin kullanmadığı parkın büyük bölümünün işgal edildiğini söyledi.

Jurassic Park Projesi ile semt sakinleri ve tüm kent halkı için parkta gezme, spor yapma ve oturma hakkının paralı hale getirildiğini dile getiren Aracı, “Ayrıca parkın tümünde inşaat, kazı çalışmaları yapılmıştır. Belediye tarafından gerçekleştirilen bu tahribat yüzünden mahalle sakinleri yürüyüş parkını, çocuklar için ayrılan çocuk parkını kullanamamaktadır” dedi.

Belediye meclisi tarafından imar planında değişiklik kararı alınmadığı halde Doğal Park 2 alanında fiilen imar planında değişikliğe gidildiğini aktaran Aracı, işlemin iptalini talep etti. Heyet dosyayı incelemeye alacaklarını, kararı daha sonra tebliğ edeceklerini bildirdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.