TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hakkımızı istiyoruz”

Adana’da bir otelde çalışan 30 işçi otelin satılmasıyla işten çıkartıldı. İşten çıkartılan işçiler içerde kalan maaşlarının olduğunu ve tazminat alamadıklarını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Hakkımızı istiyoruz”

“Hakkımızı istiyoruz”

 

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adana’da bir otelde çalışan 30 işçi otelin satılmasıyla işten çıkartıldı. İşten çıkartılan işçiler içerde kalan maaşlarının olduğunu ve tazminat alamadıklarını ileri sürdü.

Haklarını arayan işçiler Adana İstasyon Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan işçiler adına konuşan Ahmet Çeliker, kendilerinin yıllardır otelde çalıştıklarını söyledi. Çeliker, kendilerinin büyük bir öz veriyle işlerini yaptıklarını aktararak, “8 saat olan mesai saatinin çok daha fazlasını çalıştık. Çalıştığımız bu fazla saatlerin karşılığını hiç alamadık. Dini milli bayramlarda bile çalıştık. Çalıştığımız o günlerin bile karşılığını alamadık. İşçiler olarak çalışan veya çalışmayan personel olarak halen 6 aylık maaşlarımız ödenmemiştir. Hal böyle iken işveren tarafından işveren tarafından işten çıkarıldık. İşten çıkarıldığımız için bizlere peşin para olarak ödenmesi gereken paralarımız ödenmemiştir. Bizler alacaklarımıza karşılık çek ve senetler verilmiştir. Verilen çeklerin ve senetlerin ödeme tarihinin üzerin aylar geçmesine rağmen ödeme yapılmamıştır. son zamanlarda işten çıkarılan arkadaşlarımızın durumu daha vahimdir. İşten çıkarılan arkadaşlarımıza sizinle çalışmıyoruz denilip, çıkışları verilmiştir. Bu arkadaşlara ne kadar para alacakları kimden alacakları ne zaman alacakları hakkında herhangi bir bilgi bir güvence verilmemiştir. Bizler işten çıkarılan işçiler olarak İnci Oteli'ne alacaklarımız için her gittiğimiz de bugün git yarın gel mantığı yürütülmüştür.” dedi.

Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.