TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇGC’den kınama

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Bülent Yardımcı’ya yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇGC’den kınama

ÇGC’den kınama

 

ADANA (İHA) - Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Bülent Yardımcı’ya yapılan çirkin saldırıyı kınadı.
Tek kişi olduğu öğrenilen saldırganın yakalanıp bir an önce adalete teslim edilmesi gerektiğini bildiren ÇGC Yönetim Kurulu, “Basına yapılan saldırılar ayyuka çıktı. Kolluk kuvvetlerimizden bu konuda titiz davranmalarını bekliyoruz” dedi.
Demokrasinin olmazsa olmazı konumundaki basının işlevini yerine getirmesini engellemeye dönük fiili saldırıların hiçbir kesim, kurum ya da kuruluş tarafından kabul edilmemesi gerektiğini vurgulayan ÇGC Yönetim Kurulu, “Hukuk devletinde herkesin hukuka saygılı, basın özgürlüğünü içine sindirerek hareket etmesi gerekiyor. Benimsenmeyen haber ya da yorumlarda yargı yolu açıktır. Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Bülent Yardımcı’ya yapılan saldırıyı kınıyor, saldırganın bir an önce adalete teslim edilmesini bekliyoruz. Hakan Bülent Yardımcı’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” açıklamasını yaptı.
Gazetecilerin kamuoyunu tarafsız bir şekilde aydınlatmakla yükümlü olduğunu ve bir kamu görevi yaptıklarına dikkati çeken ÇGC Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde Adana’da yayın yapan Gazette Gazetesi’nin dağıtım aracına yönelik gerçekleşen tüfekli saldırıyı da kınadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.