TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patates üreticiyi üzüyor

Adanalı patates üreticileri kendilerinin ürünlerinden para kazanamadıklarını, komisyoncuların kendilerinden daha çok kazandığını savundu. Üreticiler tarlada 40 kuruşa sattıkları ürünlerin marketlerde ise 5 katına kadar çıkabildiğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Patates üreticiyi üzüyor

Patates üreticiyi üzüyor

 


 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Adanalı patates üreticileri kendilerinin ürünlerinden para kazanamadıklarını, komisyoncuların kendilerinden daha çok kazandığını savundu. Üreticiler tarlada 40 kuruşa sattıkları ürünlerin marketlerde ise 5 katına kadar çıkabildiğini anlattı.

Güvenç Kartal isimli patates üreticisi, yurt içi ticaretin ve ihracatın durma noktasına geldiğini ifade etti. Kartal, patates üreticilerinin bu sene ihracatın olmamasından kaynaklı ürünlerinin ellerinde kaldığını anımsattı. Birçok kişinin ürünlerinin ortada kaldığını vurgulayan Kartal, “. Rusya'daki savaş, Suriye'deki savaş son olarak Doğu ve Güneydoğu'daki savaş nedeni ile işlerimiz durma noktasına geldi" dedi.

Tarlada 40 kuruş sattıkları patateslerinin markete gelene kadar 5 katına çıktığını anlatan Kartal, bu işin komisyonculara yaradığını, patates üreticilerinin mağdur  olduğunu anlattı.

Kazım Kartal, isimli patates üreticisi de, gübreciden ilaççıya, tohumcudan bankacıya kadar birçok kişiye ve kuruma borçlandığını işaret ederek, “Şuan borcum 100 bin liraya ulaştı. Patateslerin durumu ise ortada. Borcun vakti geldiğinde bankalar bize anlayış göstermeyecektir, mağduriyetimizi anlamayacaktır, ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu..

Arafat Avcıbay ise,  özellikle bu sene patates üreticilerinin iflas etme noktasına geldiğini söyledi. Büyük şirketlerin yıllarca çiftçileri sömürdüğünü, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade eden Avcıbay, çiftçilerin artık traktörlerini satmaya başladığını bundan sonraki aşamada ise tarlalarını satmaya başlayacaklarını dile getirdi. Yalnızca bu sezonda uğradığı zararın 70 bin lirayı bulduğunu dile getiren Avcıbay, "İşin içinden çıkamıyorum ne yapacağımı şaşırdım, ruh sağlığım bile bozuldu, bir an önce bu sorunumuza bir çözüm bulunsun" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.