TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gurme şövalyeleri lezzet şöleninde bir araya geldi

Dünyanın en eski gurme tadımcı kuruluşu Chaine des Rotisseurs üyeleri, Sheraton Adana Otel’deki Villa Mare Restaurant’taki lezzet şöleninde biraraya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gurme şövalyeleri lezzet şöleninde bir araya geldi

Gurme şövalyeleri lezzet şöleninde bir araya geldi

 


ADANA (İHA) - Dünyanın en eski gurme tadımcı kuruluşu Chaine des Rotisseurs üyeleri, Sheraton Adana Otel’deki Villa Mare Restaurant’taki lezzet şöleninde biraraya geldi.
Tarihi ortaçağa uzanan, yıllar sonra 1950’de yeniden kurulan ve ortak ilgi alanı yemek sevgisi üzerine kurulu, erkek üyelerinin “Şövalye” olarak adlandırıldığı Chaine Des Rotisseurs üyelerinin katılımı ile gerçekleşen yemeğe, Chaine Des Rotisseurs Türkiye Başkanı Mohamed Hammam, Adana Bölge Başkanı İlter Varinli, yönetim kurulu üyeleri Levent Uğurses, Uğur Paksoy, Selçuk Savaşan, Cem Baysan ve Sheraton Adana Otel Genel Müdürü Şenda Barreto Gomez ev sahipliği yaptı. Oteldeki Villa Mare Restaurant’ta düzenlenen akşam yemeğinde konuklar, Executive Chef Sedat Köseoğlu ve ekibi tarafından çok özel bir menü ve şaraplar ile ağırlandı.

ŞEF SEDAT KÖSEOĞLU SUNDU
Yemeği sunan Sheraton Adana Otel Executive Şefi Sedat Köseoğlu, Fransız Cordon Bleu Aşçılık mezunu olup Gordon Ramsay, Marco Pierre White gibi birçok ünlü isimle çalıştı ve aynı zamanda Chain Des Rotisseurs üyesi olup Vice Conseiller Culinaire görevinde bulunuyor. Modern Avrupa Mutfağı ve Michelin Star kalitesinde hazırlanan menüde, 7 ayrı sunum gerçekleşti.

BİRBİRİNDEN ÖZEL LEZZETLER
Hollanda’dan özel getirtilen kaya istiridyesi, tutku meyvesi caviar ve mini cress ile açılış yapılan bu özel gece, tavuk ciğeri parfe milföy, deniz tarağı, kırmızı şarapta dil balığı ile mojito sorbe, kuzu sırtı ve ödül kazanmış pavlova tatlısıyla sonlandı.
Chaine des Rotisseurs üyeleri yemek esnasında birbirinden leziz yemekleri tadarken bir yandan da kendilerine hazırlanan bu özel yemeklerin içeriklerini dinledi. Tüm katılımcılar için keyifli bir atmosferde gerçekleşen bu lezzetli akşam yemeği ve gösteri sonunda, özel geceyi hazırlayan Executive Chef Sedat Köseoğlu ve Genel Müdür Şenda Barreto Gomez, Yiyecek ve İçecek Müdürü Ahmet Bakay, mutfak ve servis ekibi, Gurme Şövalyeleri Türkiye Başkanı Mohamed Hammam ile yönetim kurulu ve konuklar tarafından tebrik edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.