TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçi erken ödeme bekliyor

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, ülkenin tarımsal üretiminde stratejik öneme sahip ürünler için açıklanan fiyat farkı desteğinin erken ödenmesinin, çiftçiyi finansman açısından rahatlatacağını ve girdi maliyetlerini düşüreceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çiftçi erken ödeme bekliyor

Çiftçi erken ödeme bekliyor

 

 

ADANA (İLKHABER)-Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, ülkenin tarımsal üretiminde stratejik öneme sahip ürünler için açıklanan fiyat farkı desteğinin erken ödenmesinin, çiftçiyi finansman açısından rahatlatacağını ve girdi maliyetlerini düşüreceğini söyledi.

86 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin tarım alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Adana Çiftçiler Birliğinin başkanı Mutlu Doğru, fiyat farkı desteğinin, çiftçinin üretim maliyetini düşürmesi ve bir sonraki yılın üretim finansmanı açısından çok önemli olduğunu belirtti. Bu desteklerin miktarı kadar, ödeme zamanının da tarıma finansman desteği sağladığını kaydeden Doğru, “Bu nedenle yeni üretim yılında tohum tarlaya düşmeden desteklerin ödenmesi, çiftçimizi girdi alımı nedeniyle rahatlatacak ve dışarıdan finansman aramasını ve faiz ödemesini önleyecektir” dedi.

 

“ÖDEME ZAMANININ ÖNE ÇEKİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Türkiye’nin, aynı ürünün değişik zamanlarda ekildiği ve hasat edildiği büyük bir iklim coğrafyasına sahip olduğun vurgulayan Mutlu Doğru, şöyle devam etti:

“Bu nedenle bu desteklerin başvuru sırasına göre aylık icmallerle kademeli olarak ödenmesinin daha doğru olacağını düşünmekteyiz. Verilen desteklerin hedefine ulaşması için, yeni göreve gelen Sayın Bakanımız ve değerli ekibinin bu konuda diğer ilgili bakanlıklarla görüşerek fiyat farkı desteği ödeme zamanlarını öne çekmesini bekliyoruz.”

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, açıklamasının sonunda, Çukurova’da birinci ürün yazlık ekimlerini tamamlayan üreticilere verimli ve bol kazançlı bir yıl dilediğini kaydetti.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.