TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnafsız siyaset olmaz

CHP İstanbul Milletvekili Hamzaçebi, Adana ESOB’u ziyaret ederek Başkan Sözütek’ten esnafın sorunları hakkında bilgi aldı, çözüm için destek sözü verdi:

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Esnafsız siyaset olmaz

ADANA(İLKHABER) – TBMM Başkanvekili, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni (Adana ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Nihat Sözütek’ten şehirde hizmet veren esnaf ve sanatkârların sorunlarını dinledi, çözüm konusunda destek sözü verdi.

CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen ve Zülfikar İnönü Tümer ile CHP İl Başkanı Ayhan Barut, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, CHP Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Doğan ile CHP Adana Eski Milletvekili Adayı Müzeyyen Şevkin,  İl Yönetim Kurulu ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı ziyarette, TBMM Başkanvekili Hamzçebi, ESOB’a gelişinde Birlik Başkanı Sözütek ve Başkan Vekili Mustafa Göktaş ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve esnaf odası başkanları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Başkan Sözütek’in makamında ağırlanan TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, Merhum Birlik Başkanı Kazım Barışık için de taziyede bulunurken, yeni yönetim kuruluna da başarılar diledi. Başkan Sözütek de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Yönetim kurulum, esnaf odası başkanlarım ve esnaf – sanatkârlarımız adına sizlere teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum”dedi.

Hamzaçebi, Adana’ya gelişinde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni de ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederken, “Bu güzel ev sahipliği için hepinize teşekkür ederim.  Ben de gittiğim yerlerde esnaf – sanatkârlar odalarına uğramadan dönmem. Esasen siyasetçilerin genel isteğidir. Bir siyasetçi gittiği yerde eğer esnaf – sanatkârlar odalarına uğramıyorsa, siyasetini de eksik yapıyor demektir. Halktan kopuk demektir, esnaf demek halk demektir. Esnafla yaşayan, onun derdine ortak olan, sorunlarını Ankara’ya en iyi şekilde ileten siyasetçi başarılı olur.  Başarısı bununla ölçülür”diye konuştu.

Hamzaçebi, ziyarette bulunan esnaf odası başkanlarının üyeleriyle ilgili sorunlarını da dinledi. Esnaf Odası Başkanları, başta Suriyeli Mülteciler ve AVM’ler, çıraklık meselesi,  sigorta primleri, trafik kaza sigortaları,  toplu taşıma, fırınlar, imar sorunu olmak üzere kayıt dışı ile mücadele konusundaki sıkıntılarını dile getirirken, çözümün de mecliste olduğunu ifade ederek destek istediler.  Oda başkanları ayrıca, yerel ve genel yönetimlerde esnafların da temsil edilmesi için kriterleri uyan birlik ya da oda başkanlarının meclis üyesi, kurultay delegesi ve milletvekili seçilmesine de yardımcı olunmasını talep ettiler.

Başkan Vekili Mustafa Göktaş da, esnaf-sanatkârların sorunlarını daha sağlıklı zeminde masaya yatırılması için Adana’nın 14 milletvekilinin de katılacağı bir Esnaf Platformu oluşturulması talebinde bulundu.

Hamzaçebi de, oda başkanlarının sorularını not alıp ayrı ayrı cevaplandırırken, TBMM çatısı altında da gerekeni yapacağının sözünü verirken, Esnaf Platformu’na da destek vereceklerini kaydetti.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.