TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana şehidini uğurladı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana şehidini uğurladı


Bayram BULUT

 ADANA (İLKHABER)- Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehidin naşı sabah saatlerinde Adana Asker Hastanesi Morgu’ndan alınarak Yüreğir İlçesi’nde bulunan PTT Evleri Mahallesi'ndeki evine helallik almak için getirildi.

Sabah saat 10.30'da morgdan alınan şehidin naaşı eşi Yasemin Yıldırım'ın evinin bulunduğu PTT Evleri Mahallesi'ne götürüldü. Burada şehidin cenaze aracında Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu gören Yasemin Yıldırım'ın feryatları yürekleri dağladı. Şehidin naaşının yanına önce baba Halil Yıldırım geldi. Baba gözyaşları içinde oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu öptü.


Daha sonra gelen anne Teslime Yıldırım ise oğlunun tabutuna sarılıp, "Ben şimdi ne yapacağım, sen benim sadece oğlum değil aynı zamanda arkadaşımdın. Seni bu hale getiren eller kırılsın" diye ağıt yaktı. Daha sonra "Eşimi bende görmek istiyorum" diyerek feryat eden Yasemin Yıldırım şehidin naaşının yanına gelerek, "Baba açın bir göreyim o değildir, o olamaz, inanmıyorum, aşkım" diye ağıt yakması şehit evinin önünde bulunan herkesi ağlattı.

 
Sırasıyla şehidin kız ve erkek kardeşleri de onunla vedalaştı. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere Aladağ ilçesine bağlı Boztahta Mahallesi'ne götürülmek üzere yola çıkartıldı. 

Aladağ ilçesindeki baba ocağına ilk olarak getirilen Yıldırım için daha sonra 
Boztahta Camii'nde tören düzenlendi. Şehidin annesi Teslime Yıldırım, "Görevi silah arkadaşlarına devretti kuzum" diyerek feryat etti.

Baba Halil Yıldırım'ın ise güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Şehidin kardeşleri ve yakınları uzun sure gözyaşı döktü. Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Serdar Yıldırım’ın cenazesi askeri köy mezarlığında toprağa verildi.

Adana 11 ayda 35. Şehidini veren il oldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.