TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliler dayanışma yemeğinde buluştu

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Çukurova Kurucu Başkanı Rafet Kaya, dernek yönetimi ile üyelerini geleneksel danışma ve dayanışma yemeğinde bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Emekliler dayanışma yemeğinde buluştu

 Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Çukurova Kurucu Başkanı Rafet Kaya, dernek yönetimi ile üyelerini geleneksel danışma ve dayanışma yemeğinde bir araya getirdi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Çukurova yöneticileri ile üyeleri hafta sonunda düzenlenen yemekte bir araya geldi. Dernek üyeleri yemek masasında derneğin faaliyetleri ve yapmak istedikleri projeleri konuşurken, ortaya çıkan birlik ve beraberlik tablosu emekliler için oldukça faydalı oldu.

Yapılan etkinlik hakkında gazetecilere kısa bir açıklama yapan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Çukurova Kurucu Başkanı Rafet Kaya, kurmuş oldukları derneklerini daha etkin ve güçlü kılmak için çalıştıklarını söyledi. Yemeğe katılan dernek üyelerini ‘Dava Arkadaşları’ olarak tanıtan Başkan Kaya, “Dernek binamız bile yokken yemekte bulunan arkadaşlarımız vardı. Dava arkadaşlarımla birlik ve beraberlik içinde her geçen gün derneğimizi biraz daha büyüterek, emekli kardeşlerimizin sorunlarını çözüyor, onların yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz.” dedi.

 

Dernek üye sayısını artırmak ve derneğin faaliyetlerini daha geliştirmek için fikir alışverişinde bulunarak gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Başkan Kaya, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Çukurova Derneği’nin kısa bir zaman içinde çok etkili ve çok güçlü bir dernek haline geldiğini ifade etti. Danışma ve dayanışma toplantılarını yemekli olarak geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Başkan Kaya, derneklerini el birliği ile daha da büyüteceklerini söyledi. Adana’da yaşayan emeklileri mutlaka dernek binalarına beklediklerini belirten Başkan Kaya, “Adana’daki emekliler kardeşlerimiz derneğimize gelip en azından bir çayımızı içsinler. Biz Adana’da yaşayan emeklilerimizin, derneğimizin gücü ile tanışsınlar istiyoruz. 3 yıl gibi kısa bir zamanda derneğimizi kurarak, şuanda çok güçlü ve etkili bir dernek haline getirdik.” diye konuştu.

 

Adana evi olmayan emeklilerin TOKİ aracılığı ile konut sahibi olabilmeleri için dernek olarak ilgili makamlarla sürekli diyalog içinde olduklarını söyleyen Başkan Kaya, “Yıllar önce Abdullah Torun AK Parti Adana Milletvekiliydi ve Adana’da  TOKİ’den Abdullah Bey sorumluydu. Abdullah Torun Bey, o dönem emeklilere Karaisalı’dan 57 tane konut vermişti. Şimdi ise Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve AK Parti Adana Milletvekilimiz Sayın Fatma Güldemet Sarı Hanımefendi Adana’da yaşayan emeklilerin konut sahibi olması için girişimlerde bulunuyor. Kendilerine Adana’da yaşayan tüm emekliler adına teşekkür ederiz.” dedi.

 

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ın emekliklerin hak ettiği yere gelebilmesi çalıştığını söyleyen Rafet Kaya, “Seçimler öncesinde dernek olarak hükümete 10 maddelik bir teklif sunmuştuk. Şuana kadar hükümetimiz sunmuş olduğumuz 10 maddeden 6 tanesini yerine getirdi. Biz dernek olarak emeklilerimizin geleceğinden emin olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hasan Usta’da düzenlenen yemeğe Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Çukurova Derneği Başkan Vekili Kamil Doğancı, İdari Sekreter Hasan Köşker, Mali Sekreter Hatice Akçalı, Teşkilatlanma Sekreter Ali İhsan Güngör, Yedek Yönetici İsmail Karataş, Kurucu Üyeler Arzu Çam Enver Bolat, derneğin tüm faaliyetlerine destek veren Hülya Bulut, Güler Matpan, Meliha Gerek, Zülal Özyazgan ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.