TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katlav: Uluslararası arenada kadın yok

Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Kulübü Başkanı Çukurova Belediyesi MHP Meclis üyesi mimar Aça Katlav, Kanal A – TV A Televizyonunda Özlem Pekduraner’in hazırlayıp sunduğu Senkron programına katılarak kadınların uluslararası arenada varlık gösteremediğinden yakındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Katlav: Uluslararası  arenada kadın yok

 

 

 

ADANA(İLKHABER) -

 

TÜRKİYE’DE KADIN ÖNCE ANNE

Özlem Pekduraner’in hazırlayıp sunduğu Senkron programında eşit işe eşit ücret  politikasına, iş dünyasındaki rekabete ve kadınların siyasetteki yerine ve önemine değinen Başkan Ayça Katlav, “Kadının siyasetteki sayısı yeterli değil, maalesef oldukça az. Bunun bir çok nedeni var. Öncelikle kadınlar uluslararası arenada da çok fazla varlık gösteremedikleri gibi Türkiye’de daha da az. Çünkü Türkiye’de kadın öncelikle anne, ev kadını, çocuğuna ve eşine bakmak zorunda. Hal böyle olunca kadın geri planda kalıyor. Siyasette yer alıp,  ilerleyebilmek için aile desteği çok önemli. Benim siyasette yer almam da babamın çok desteği oldu” dedi.

 

KIRMIZI ÇANTA

Program yapımcı ve sunucusu Özlem Pekduraner’in Eşit İşe Eşit Ücret Sloganını simgeleyen Kırmızı Çantanın hikayesi nedir? sorusunu da cevaplayan Başkan Ayça Katlav, “Kadınlar erkeklerle aynı işi yaptıkları halde erkeklerden daha az ücret aldıkları için farkındalık yaratma amacıyla Kırmızı Çanta ortaya çıkmıştır. BPW 1988 yılında Amerika’da ilk defa Eşit İşe Eşit Ücret kampanyası ile gündeme geliyor. 2008 yılında Almanya, aynı dertten biz de muzdaribiz diyerek kampanyaya dahil oluyor. 2009 yılında BPW, Birleşmiş Milletlere üye olan bütün ülkelerin bu kampanyayı sürdürmesi önerisinde bulunuyor. 2010 yılından bu güne biz de diğer ülkelerle aynı işi yapan erkeklerle kadınların aynı ücreti alması için farkındalık yaratmak için Kırmızı Çanta kullanıyoruz” diye konuştu

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.