TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiralık işçi protestosu

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği üyeleri meclis gündeminde olan, ‘Özel İstihdam Büroları Yasası’nı protesto ederek, meclisten geri çekilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kiralık işçi protestosu

Kiralık işçi protestosu

 

 

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği üyeleri meclis gündeminde olan, ‘Özel İstihdam Büroları Yasası’nı protesto ederek, meclisten geri çekilmesini istedi.

Seyhan Belediyesi önünde bir araya gelen DİSK üyeleri adına konuşan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu, TBMM gündemine getirilen yasa tasarısı ile Özel İstihdam Büroları aracılığı ile geçici iş ilişkisinin kurulmasının yasallaştırılmak istendiğini ileri sürdü. Yasa tasarısı ile Türkiye’de emeği ile geçinen milyonlarca kişinin köle haline getirilmek istendiğini vurgulayan Gündoğdu, “Geçici işçi çalıştırmak, işverenler için daha cazip hale geleceğinden işçi çıkartmalar başlayacaktır. İşçinin işverenin kim olduğu, iş yerinin neresi olduğu belirsiz olacaktır. İşçiler bir gün bir işverene, bir gün diğerine kiralanacak, ömür boyu güvencesiz çalışmaya mahkum edilecektir. Kiralık işçi uygulaması işçilerin kıdem tazminatı da dahil bütün haklarını budayacaktır. DİSK olarak bugün burada ve Türkiye'nin dört bir yanında bir kez daha ifade ediyoruz: İnsan ticaretini yasallaştıran bu yasa tasarısı kayıtsız şartsız TBMM gündeminden çekilmelidir” dedi.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.