TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beklentinin altında

ATO Başkanı Bilgiç, pamuk ve yağlı tohumlu bitkilerde fark ödeme desteği için verilen kilo başına 10 kuruşluk artışı değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Beklentinin altında

Beklentinin altında

 

 

ADANA(İLKHABER) - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, pamuk ve yağlı tohumlu bitkilerde fark ödeme desteklerinin kilo başına 10 ‘ar kuruş artmış olmasının üreticinin beklentisine tam cevap vermediğinden buruk bir sevinç yaşattığını söyledi.

 

PAMUK EKİM ALANLARI ARTACAKTIR

Umudlarının 2017 yılından itibaren 'Stratejik Tarımsal Havza Modeli’ uygulanmaya başlamasıyla daha da artacağının altını çizen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Dışa bağımlı olduğumuz; yıllık yaklaşık 4 milyar dolar üzerinde ithalat gerçekleştirdiğimiz ve ülkemiz için stratejik öneme sahip pamuk, soya fasulyesi vb yağlı tohum üretiminin ve üretim alanlarının arttırılması için bu yıl açıklana fark ödeme desteklerin önümüzdeki yıldan itibaren daha etkin bir 'Stratejik Tarımsal Havza Modeli’ içinde  açıklanmasıdır. Destekleme modeli geliştikçe pamuk ve yağlı tohumda dışa bağlılığımız ve dış ithalat açığımızın azalması kaçınılmaz olacaktır. Pamuk ve yağlı tohumlardaki fark ödeme destekleri arttırıldıkça ülkemizde soya ve pamuk üretiminin dışa bağımlılığı azalarak devam edecektir. Bölgemizde ikinci ürün pamuk ve soya ekim alanlarının artması beklenmaktedir.” dedi.

 

YILIN İLK BUĞDAY HASADI ADANA’DA BAŞLADI

Yılın ilk buğday hasadının Adana’da başladığını da sözlerine ekleyen Başkan Bilgiç, Adana’da toprak, hava ve suyun bu kadar güzel uyumlu olduğu bu bereketli topraklarda neredeyse yetişmeyen ürün olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

”Ülkemizde üretimi yapılan birçok tarımsal ürünün ilk hasadının yapıldığı yer Çukurova’dır. Bu sezondada ilk buğday hasadı ilimizin yumurtalık ilçesinde gerçekleştirilmiştir. Öncelikle sezonun bölgemiz ve ülkemiz üreticisi için bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyorum. Borsamız kotasyonunda yer alan buğday ürünümümüzün ilimiz ekonomisindeki yeri ve üretim alanı yönünden kapladığı alan önem arz etmektedir. Hasadın başlaması ile temel gıda maddesinin ham maddesi olan buğday bölgemizdeki ilgili sektörlere de önemli bir ekonomik hareketlilik sağlayacaktır. Borsamzıca son yedi yıldır süne ile biyolojik mücadele için yapılan çalışmalarda da altını çizerek vurguladığımız gibi verimle birlikte kaliteli buğday üretilmesi gerek bölge çiftçimize, gerekse bölge sanayicisine önemli bir katma değer yaratmaktadır. İlimizde ülkemizin ilk buğday hasadının yapıldığı bu günlerde, yeni hasat sezonunun üreticilerimize ve üyelerimize hayırlı, bereketli ve kazançlı olmasını temenni ederiz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.