TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ek ödemeleri geri ödeyecekler

Adana'da mahkeme tarafından döner sermayeden ek ödeme verilmesi hakkını kazanan 4C'lilere kötü haber geldi. Toplu sözleşmenin ardından ise ek ödemeden yararlananların her birinin 7 ila 10 Bin TL arasında borçlandırıldığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ek ödemeleri geri ödeyecekler

Ek ödemeleri geri ödeyecekler

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana'da mahkeme tarafından döner sermayeden ek ödeme verilmesi hakkını kazanan 4C'lilere kötü haber geldi. Toplu sözleşmenin ardından ise ek ödemeden yararlananların her birinin 7 ila 10 Bin TL arasında borçlandırıldığı ileri sürüldü.

 Adana'da kamu kuruluşlarında çalışan 200'e yakın 4C'li çalışan döner sermayeden ek ödeme verilmesi için 2014 yılı sonunda Adana İdare Mahkemesi'ne dava açıp, döner sermayeden ek ödeme almaya hak kazandı. 2016 yılında ise Memur-Sen'in 4C'lilerle ilgili toplu sözleşmede döner sermayeden brüt 159 net 124 TL alacağının kararlaştırması nedeniyle mahkeme tarafından 4C'lilerin kazandıkları haklar ellerinden alındı.

SES Adana Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Muzaffer Yüksel ise, Adana'da 200 Adana Devlet Hastanesi'nde ise 14 kişinin bu kararla mağdur edildiğini vurguladı..  TİS görüşmeleri neticesinde kamu kurumları döner sermayeden ek ödeme almaya hak kazanan çalışanların haklarının ellerinden aldığını savunan Yüksel, "Bu karar daha önce ödeme yapılanların geri verilmesi isteniliyor. Bu insanlar 7 ile 10 Bin TL arasında devlete borçlandı. Zaten bu kişilerin aldığı paralar belli. O işi yapıyorlar zaten. Burada sen gelire katkı koyuyorsun senin sırtından devlet kazanım sağlıyor ama sen ona döner sermayeden pay vermiyorsun. İnsanlar mağdurdurlar. Bizde SES olarak özellikle mağdurun yanında olduğumuz için hepsinin hakkının sağlanması için mücadele veriyoruz. Hepsinin bizim üyemiz olması şart değil. Zaten birçoğu bizim üyemiz değil" ifadelerini kullandı.

Çalışanlar bu kararla mağdur olduklarını ve bu karara karşı tekrar yargı yoluna başvuracaklarını dile getirdi. 2014 yılı sonunda Adana İdare Mahkemesi'ne döner sermayeden ek ödeme verilmesi için dava açtıklarını aktaran Adana Devlet Hastanesi'nde çalışan Ahmet Alparslan, 4C'li oldukları için bu haktan yararlanamadıklarını ve bundan dolayı dava açtıklarını dile getirdi. Açılan davada Adana Bölge İdare Mahkemesi'nin kendilerini haklı bulup, kurumdan döner sermayeden ek ödeme almaya başladıklarını belirten Alparslan, "Mahkeme kararı ile bu döner sermayeden ödeme almaya başladık. Bir yıl kadar aldık" dedi.

 Bir yıl sonra kurumun karar düzeltme hakkı doğrultusunda mahkemeye karar düzeltme davası açtığını ifade eden Alpaslan, " Kurum kazandığımız hakkı karar düzeltmeye gönderdi. Memur-Sen'in yaptığı toplu sözleşmede brüt 159 lira, net 124 lira ek ödeme verildiğini söyleyerek, Memur-Sen tarafından bildirildi ve imza altına alındı. Mahkemelerde ona atıfta bulunaraktan karar düzeltmede aleyhimizde karar verdi. Şuan bize döner sermayeden ödeme verilmemekte ve daha önce aldığımız ödemeler ise iadesi istenilmektedir. Şuan mağduruz ve bu karara karşı tekrar yargı yoluna başvuracağız" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.