TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EXPO 2016'da Urfa rüzgarı

52 ülkenin katılımıyla 1.5 milyon bitki türünün görücüye çıktığı EXPO 2016'da farkını hissettiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 'Expo 2016 Urfa Günü' adı altında düzenlediği 'Urfa Sıra Gecesi' programı ile memleket hasreti çeken Urfalıları aynı çatı altında buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
EXPO 2016'da Urfa rüzgarı

 

 

 

Sedat ATİLLA

ANTALYA(İLKHABER) -Türkiye’nin ilk EXPO olma özelliği taşıyan ve bin 121 dönüm üzerinde 10 Büyükşehir Belediyesi'nin katılım gösterdiği EXPO 2016'da; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Urfa Sıra Gecesi' etkinliği yoğun ilgi gördü.

'Çiçek ve Çocuk' teması adı altında 6 ay boyunca açık kalacak oditoryumda ziyaretçilerini ağırladığı ilk günden bu yana ilgi odağı olan Şanlıurfa Bahçesi, bölgenin tarihi ve kültürel varlıklarının yanı sıra bitki örtüsünden örnekler sunarken, dün akşam gerçekleştirilen 'Urfa Sıra Gecesi' buluşmasında memleket hasreti çeken Urfalılar bir araya geldi.

Şanlıurfa'nın damak tadının konuklara sunulduğu, çiğköfte ve meyan şerbeti ikramının yapıldığı geceye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya Valisi Muammer Türker, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar ve Yardımcısı M. Emin Özçınar, Antalya'da Şanlıurfa'yı temsil eden dernekler ve çok sayıda davetli katıldı.

BAKAN ÇELİK, "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİ TEBRİK EDİYORUM"

Gecede ilk sözü alarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni fuardaki başarısından dolayı kutlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 16 gün gibi kısa bir sürede oluşturulan 'Şanlıurfa Bahçesi'nin turizme büyük katkı sağladığını söyledi.

Urfalıların Türkiye'nin her coğrafyasında memleket hasreti çektiğini ve bu tür organizasyonlarla Büyükşehir Belediyesi'nin Urfa kültürünü dört bir yana ulaştırdığını belirterek sözlerini sürdüren Bakan Faruk Çelik, " Biz, Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerde ne söz verdiysek onu yaptık. Expo Fuarı'nda da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye'miz büyük özveri ile çok güzel bir çalışmaya imza attı. Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerlerini Antalya'ya taşıdı. Harran Kümbet evlerinden Göbeklitepe'ye, İlk İslam üniversitesinin örneklerinden bölgenin bitkisel örtüsüne kadar küçük bir Urfa oluşturarak Antalya'da Urfa'nın bir minyatürünü oluşturdu. Bu çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum" dedi. 

AÇAR, "URFA, BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBÖLÜ OLMUŞTUR"

Cevheri'nin ardından bir konuşma yaparak Şanlıurfa'yı tüm Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde tanıtmaya devam edeceklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar da bölge turizminin gelişmesi için ellerinden gelen yapmaya devam edeceklerini söyledi. Genel Sekreter Açar, "Şair der ki: 'Urfalı'yam ağam ben. Her derde ortağam ben. Varın deyin yarime ölmemişem sağam ben.' Urfa hiç bir zaman ölmemiştir, hep sağ kalmış, hep dik durmuş ve bu dik duruşunun, birlik ve beraberlik sembolü oluşunun en güzel örneğini, sayın bakanımızın da himmetleri ile İstiklal Madalyası ile taçlandırarak en güzel şekilde tüm Türkiye'ye mesaj olarak vermiştir. Hepimize kutlu olsun. Urfa demek kültür, medeniyet, sanat demektir. Urfa demek birlik beraberlik ve kardeşlik demektir. Bu gecede burada Antalyalı hemşehrilemizle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Katılım gösteren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Oyunları Gösteri Ekibi ile halaylar çeken konuklar, programdan dolayı yetkililere teşekkür etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.