TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli çocuklara cenaze namazı

Adana’da kendilerine Suriye Umut Topluluğu ismini veren bir grup Suriye’de hayatını kaybeden yaşlı, kadın ve çocuklar için gıyabi cenaze namazı kılarak dualar etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suriyeli çocuklara  cenaze namazı

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da kendilerine Suriye Umut Topluluğu ismine veren bir grup Suriye’de hayatını kaybeden yaşlı, kadın ve çocuklar için gıyabi cenaze namazı kılarak dualar etti.

Seyhan İlçesi Kemaraltı Cami önünde Cuma Namazı sonrası bir araya gelen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu bir grup basın açıklaması yaptı. Suriye Umut Topluluğu adına yapılan açıklama hem Arapça, hem Türkçe okundu.  Burada konuşan Nidal Çıldır, çocukların neden öldürüldüğü sorusunu sormak için toplandıklarını söyledi. Savaşın, güçleri dengeli, asker ve silahları olan iki ülke arasında gerçekleştirildiğini savunan Çıldır, “Biz Suriye’de savaş değil katliam görüyoruz. Bombalarla yıkılan evlerin arasından bebekler çıkıyor, çocuklar çıkıyor, yaşlılar çıkıyor, sivil insanlar çıkıyor. Bebekleri neden öldürüyorsunuz? Hiçbir suçu olmayan sivil insanları neden katlediyorsunuz. Biz Suriye Umut Topluluğu olarak, tüm Avrupa’ya, tüm dünyaya sesleniyoruz. Biz Halepli, Bayırbucaklı, Aynularaplı ayrımı yapmıyoruz. Bizler kardeşiz. Bizler insanız. Neden bu katliama sessiz kalıyorsunuz. Suçsuz yere katledilen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Terör saldırılarını lanetliyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Gıyabi cenaze namazı kılınıp dualar edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.