TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çilem Karabulut duruşması görüldü

Adana'da, şiddet uyguladığı gerekçesiyle kocasını tabancayla öldürdüğü öne sürülen Çilem Karabulut”un görülecek duruşması öncesi basın açıklaması yapan bir grup kadın Karabulut’un serbest bırakılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çilem Karabulut duruşması görüldü

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) -

Eşi Hasan Karabulut'u öldürdüğü ileri sürülen Çilem Karabulut’un yargılandığı davanın 3'üncü duruşması Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma öncesi Adana Adliyesi eski adliye binası önünde bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri, Karabulut’a destek amaçlı basın açıklaması düzenledi. Kadınlar adına konuşan  Avukat Songül Yıldız, Karabulut’un meşru savunmasını kullanarak, eşini öldürdüğünü ileri sürdü. Yıldız, Çilem öldürmese idi o anda kocasının onu öldüreceğini savundu. Doğan'ın serbest bırakılmasını isteyen Yıldız, "Bizler Çilem’in de haksız yere cezalandırılmasını istemiyoruz. Çilem'in yanında olmaya ve bulduğumuz her fırsatta da "öz savunma haktır' demeye devam edeceğiz. Çilem serbest bırakılsın!" dedi.

Daha sonra ise duruşmaya geçildi. Tarsus Cezaevi’ndeki sanık Çilem Karabulut, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) ile duruşmaya katıldı. Duruşma savcısı dosya mütalaasını verdi ve Çilem Karabulut’un eyleminin meşru müdafaa olmaması nedeniyle eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını isteyip ağır haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti.


Çilem Karabulut’un avukatları, müvekkillerinin daha önce eşinden şiddet ve tehdit gördüğü için 6 ayrı mahkemenin 9 ayrı tedbir kararı aldığını, eylemin meşru müdafaa sınırlarında kaldığını ve sanığın anne bakımına muhtaç 2.5 yaşında çocuğu olduğunu söyleyerek, tahliye ve adli kontrol kararı alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Çilem Karabulut’un tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 8 Haziran Çarşamba gününe erteledi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.