TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barut: Tablo acı veric

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından AK Parti Genel Başkanlığından ayrılması nedeniyle partisinde bir değerlendirme toplantı düzenledi. Barut toplantıda yaptığı açıklamada, 23 milyon 600 bin kişinin oyuyla seçilen Davutoğlu’nun milli iradeye sahip çıkmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Barut: Tablo acı veric

ADANA(İLKHABER)  – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin  ardından AK Parti  Genel Başkanlığından ayrılması nedeniyle partisinde bir değerlendirme toplantı düzenledi. Barut toplantıda yaptığı açıklamada,  23 milyon 600 bin kişinin oyuyla seçilen Davutoğlu’nun milli iradeye sahip çıkmadığını söyledi.

 

KATILIMCILAR

CHP Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına eski Kültür ve Turizm Bakanı Timuçin Savaş, eski milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş, eski Adana milletvekilleri Ümit Özgümüş, Hulusi Güvel, il yönetim kurulu, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla partililer katıldı.

 

“O SORUNUN YANITI VERİLMEDİ”

Ahmet Davutoğlu’nun partisinin genel başkanlığından ayrılmasının kendi tercihi olmadığı yönündeki sözlerini anımsatan İl Başkanı Ayhan Barut,  “Kendi tercihi değilse Davutoğlu hangi gerekçeyle ayrıldı” sorusunun yanıtını kendisi verdi.

 

 “DAVUTOĞLU BİR KİŞİNİN İRADESİYLE KOLTUĞUNDAN AYRILMAK ZORUNDA KALDI”

Davutoğlu’nun 7 Haziran’da yüzde 40.87, 1 Kasım’da yüzde 49.5 oranında oy aldığına işaret eden Barut, Davutoğlu’nun bu oy oranlarıyla Başbakanlık koltuğuna oturduğunu ve meşruluğunun hiç tartışılmadığını kaydetti. Barut, “Sayın Davutoğlu kendisine ve partisine oy veren 23 milyon 681 bin 926 kişinin iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. “ diye konuştu. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.