TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülnar: Kiralık işçilik çalışanlara tehdittir

AK Parti hükümetinin çalışma hayatını yakından ilgilendiren yeni yasa tasarısının kabulü için TBMM’ne sevk edilmesine Türk-İş’den anında tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gülnar: Kiralık işçilik  çalışanlara tehdittir

 

 

ADANA(İLKHABER) - Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, beraberinde Türk-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte Uğur Mumcu Meydan’ı Gar önünde basın açıklaması yaptı. Gülnar, “Bu yasayla çalışanların iş şartları daha esnek ve güvencesiz duruma getirilmek istenmektedir. Daha ucuz ve güvencesiz işçi hedeflenmektedir” dedi.

Söz konusu yasanın işverenin istediği olduğunu söyleyen Gülnar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 81 ilde imza kampanyası düzenledik. Topladığımız imzaları 17 il merkezindeki yaptığımız kitlesel basın toplantıları sonrası AK Parti İl Başkanlıklarına verdik. Vazgeçmediler, vazgeçmiyorlar. 4 Mayıs’ta ‘Kiralık İşçilik’ kanun tasarısı meclis genel kurulunda görüşülmeye başlandı. Aynı gün Türk-İş Başkanlar Kurulu olağanüstü toplanarak durumu değerlendirdi ve topluca TBMM’ne giderek görüşmeleri izledi. İşçiyi bir meta haline getirerek, insan olma onurunu inciterek sürdüren politikalara dün de karşı çıktık, bugün de karşı çıkıyoruz. Ülkemizin ihtiyaçlarını ve menfaatlerini göz önüne alarak sınırlı alanlarda, doğum, analık, askerlik, ev hizmetleri ve mevsimlik tarım işlerinde, talebimiz doğrultusunda olumlu adımlar atılması halinde bu düzenlemeyi değerlendireceğimizi söyledik. 7 Nisan 2016 günü Başkanlar Kurulu toplantısı sonrası, müzakereler sürdürüldü. Kanun tasarısında bir kısım düzenlemeler yapıldı. Ama olmadı. İşçilerin duyarlı olduğu noktalarda beklenen düzenleme yapılmadı. İşçilerin haklı tepkisi dikkate alınmadı. Türk-İş olarak görüşümüzü ilan ediyoruz. Kiralık işçilik bu haliyle çalışanlara yeni bir tehdittir. İşçilerin çalışma şartlarını daha güvencesiz hale getirecek, aileleriyle birlikte yaşama şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönülmelidir. Tasarı geri çekilmeli ve Türk-İş’in talebi doğrultusunda düzenlenmelidir. Süreci TBMM’den hiç ayrılmadan izlemeye devam edeceğiz. Tasarı geri çekilmez ve bu konuda ısrarlı olunursa Cumhurbaşkanı ve Anayasa mahkemesi nezdinde girişimlerde bulunacağız. Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun alacağı her kararı yerine getireceğiz İşçi sınıfı ve örgütlü gücü gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyecektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.