TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyiyürek: Atatürk’ün yolundan ayrılamayız

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, 97 yıl önce Türkiye’nin dört bir yanını sarıp, güzel ülkemizi yutmaya çalışan emperyalist dış güçlere karşı büyük bir savaş veren ve Türkiye’ye bağımsızlık ruhunu sonsuza dek aşılayan büyük kurtarıcı Atatürk’ü bir kez daha minnetle andıklarını belirterek,” Atatürk’ün yolundan ayrılamayız.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İyiyürek: Atatürk’ün yolundan ayrılamayız

İyiyürek: Atatürk’ün yolundan ayrılamayız

 


ADANA(İLKHABER) – Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, 97 yıl önce Türkiye’nin dört bir yanını sarıp, güzel ülkemizi yutmaya çalışan emperyalist dış güçlere karşı büyük bir savaş veren ve Türkiye’ye bağımsızlık ruhunu sonsuza dek aşılayan büyük kurtarıcı Atatürk’ü bir kez daha minnetle andıklarını belirterek,” Atatürk’ün yolundan ayrılamayız.” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan İyiyürek, 19 Mayıs’ın Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımı olduğuna dikkat çekti. Mesajında 19 Mayıs 1919 tarihinin milletin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe daha güvenli ve ve daha gelişmiş bir ülkede onurla yaşama kararlılığında önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden İyiyürek, şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanın bütünlüğünü, bağımsızlığını ilan etmek ve müreffeh bir Türkiye için ulusça savaşmak gayesiyle çıktığı kutlu yolda kadın-erkek demeden verilen onur savaşını kazanmış büyük bir liderdir. Omuz omuza verilen ve zaferle çıkılan müthiş savaşın sonunda 19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiş bir bayramdır. Ülkenin geleceği gençler olduğu için bu günü bayram olarak gençliğe armağan eden Atatürk’ü bu yüzden gençlerimiz çok iyi anlamalı ve onun düşüncelerini iyi analiz yaparak ve onu özümseyerek Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Türkmen’i ve Alevi’siyle birlikte, tek bir bayrak, tek bir devlet düşüncesiyle güzel yurdumuza hizmet etmelidir.

Bugün ne yazık ki, dış güçlerin girişimleriyle ve bölücü terör örgütünün acımasız eylemleriyle güzel yurdumuz parçalanmak isteniyor. Buna karşı duran kahraman emniyet güçlerimiz ve askerlerimiz göğsünü kurşuna siper ederek bu alçak saldırılara karşı durmuş ve Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna sahip olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Türk ulusu, birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği çağdaş ve uygar bir ülke için varlığını sürdürecektir.

Gençlerimizin de bu düşüncelerle ülkesine ve milletine en iyi hizmeti vererek, ülkesine çağdaş medeniyet seviyesine ulaştıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli alilerine baş sağlığı, gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler dilerim.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.