TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buğday hasadı buruk başladı

Osmaniye'nin merkez Dervişiye Köyü'nde buğday hasadına başlandı. Çiftçiler rekoltede geçen yıla oranla düşüş yaşandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Buğday hasadı buruk başladı

Buğday hasadı buruk başladı

 



OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'nin merkez Dervişiye Köyü'nde buğday hasadına başlandı. Çiftçiler rekoltede geçen yıla oranla düşüş yaşandığını belirtti.
Osmaniye'nin merkez Dervişiye Köyü'nde buğday hasadına başlandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, bu yılki yağışların az olmasından dolayı dekar başına yüzde 5 ile 10 arasında verim kaybıyla beraber, çorak arazide 350-400, sulu arazide 600-650 kilogram ürün beklendiğini söyledi.
Geçen yıl 536 bin dekara buğday ekimi yapıldığını ve yaklaşık 300 bin ton toplam ürüne ulaşıldığını kaydeden Sağlam, şöyle konuştu:
“Bu yıl yaklaşık 528 bin dekar alana buğday ekimi yapıldı. Geçen yıl hasat sonuçlarına baktığımızda çorak arazide 500-550 kilogram, sulu arazide 650-700 kilograma kadar ürün elde edilmişti. Yöremizde buğday için altın değerinde olan başağın sütlenme dönemi olan nisan ayının ikinci haftası ile mayıs ayının ilk haftası çok önemli. Özellikle bu dönemde arazilerimizin yağmuru özümseyerek alması verimi artırmaktaydı. Ancak bu yıl ki yağışların azlığından dolayı çok az miktarda verim kaybının olmasını bekliyoruz.”
İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Karınsız ise, beraberindeki teknik ekibiyle bölgede hasat süresince verim kaybını en aza düşürmeye yönelik bilgilendirme çalışması yaptığı açıkladı.
Dervişiye Köyü'nden çiftçi Zekeriya Demir'de 60 dönüm araziye ektiği buğdayı hasat etmeye başladıklarını söyleyerek, “Hasada başladık. İnşallah verimli bir dönem olur” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.