TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar umut saçtı

Seyhan Belediye Başkanı, SEYMER Yılsonu Genel Sergisi’nin açılışında söylentilerin aksine, bu merkezleri daha da geliştireceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Karalar umut saçtı

ADANA(İLKHABER) - Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SEYMER Yılsonu Genel Sergisi açılışında kadınların iş sahibi olabilmeleri ve şehirden nitelikli göçün önlenmesi adına çok önemli projelerin müjdesini verdi.

Kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nin Yılsonu Genel Sergisi, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açıldı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar ile birlikte ev sahibi olduğu serginin açılış törenine Başbakan eski Yardımcısı Murat Karayalçın, Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yalçın Akyol ile çok sayıda davetli katıldı. SEYMER Koordinatörü Elif Tanburoğlu’nun rehberliğinde sergiyi gezen davetliler kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerine hayran kaldı.

BAŞKAN KARALAR’DAN MÜJDELERLE DOLU KONUŞMA

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SEYMER Yılsonu Genel Sergisi nedeniyle Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende müjdelerle dolu bir konuşma yaptı. Başkan Karalar sözlerine, “Sevgili kadınlarımız, bugün buralardaysanız, salonlardaysanız, evlerinizin dışına çıkıp rahatlıkla çalışabiliyorsanız, evinize ekmek götürmek için gayret ediyorsanız bu Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu sistem sayesindedir. Laik demokratik Cumhuriyet sayesindedir. Bunu da asla unutmamalıyız” diye başladı.

Yerel seçim sürecinde, ‘Zeydan Karalar gelecek, SEYMER’ler kapanacak’ şeklindeki söylentiyi hatırlatan Başkan Karalar, “Böyle bir söylenti vardı. Oysa şimdi bakınız tam tersine biz SEYMER’leri daha çok geliştirdik. Daha da geliştiriyoruz. Yeni yeni SEYMER binaları açıyoruz ve daha yeni SEYMER’ler açacağız. İstiyoruz ki kursiyerlerimizin çok büyük bölümü kadınlarımızdan oluşsun. Biz çünkü kadınlarımızdan tarafız. Kadınlarımızı adeta bir hapishane misali evin dört duvarı arasından çıkarmak önceliğimizdi. Ardından kadınlarımızı bir meslek sahibi yapmak ve edindikleri mesleklerden elde ettikleri gelirle ekonomiye aktif katılımlarını sağlamaya çalıştık öncelikle” dedi.

“EL EMEĞİ GÖZ NURU GELİR KAPISI OLSUN İSTİYORUZ”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SEYMER’lerde meslek sahibi olan kadınların el emeği göz nuru eserlerinin aile ekonomileri için bir gelir kapısı haline gelebilmesi için yapılan hazırlıklardan bahsetti; “Kadınlarımız yaptığı ele emeği göz nuru eserleri paraya dönüştürsünler istiyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalında sanıyorum 100’e yakın satış standı açtık. Ben gezdim stantları. Ne kadar mutlu olduğunuzu gördüm. İnanın sizin gülen yüzünüz ve mutluluğunuzu görmek beni daha çok mutlu ediyor.”

SATIŞ MERKEZLERİ AÇILACAK

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, el emeği göz nuru ürünlerin satışa sunulup kursiyerler için gelir sağlanacak satış merkezleri kurulacağı müjdesini verdi. Başkan Karalar, “Bütün SEYMER kadrosuna teşekkür etmek istiyorum bu gayretlerinden dolayı. Bir atölye açıyoruz. Öğrendiklerini orada değerlendirecekler. Emniyetin karşısında Emek Mahallesi’nde. Havaalanı çıkışında altı katlı bir bina tuttuk. Bir katı SEYMER yapacağız ve bir katı da satış mağazası yapacağız. Bir de şehir merkezinde bir mağaza arıyoruz. Kursiyerlerin ürünlerinin satışı için. Her şey sizler için her şey sizin mutluluğunuz için” dedi.

“SEYHAN İŞ AKADEMİSİ KURULACAK”

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, SEYMER kursiyerlerine verdiği satış mağazası müjdesinin yanında iş dünyasına yönelik de bir yeniliğin haberini verdi. Başkan Karalar’ın açıkladığı proje Adana’dan başka şehirlere ve yurtdışına yönelik beyin göçünün önüne geçecek. İşte o projenin detayları; “Bir İş Akademisi kuracağız. Adana fazlasıyla dışarıya beyin göçü veriyor. Nitelikli göç veriyor. 63 bin göç veriyor 50 bin göç alıyor. Nitelikli göç veriyor, niteliksiz göç alıyor. Beyin Göçü bir şehir için kan kaybıdır. Güç kaybıdır. Çok nitelikli insanları Adana’da tutabilmek için bir İş Akademisi kuracağız. Buradan siz SEYMER mezunları da yararlanacak.”

“SIRADAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLMAYACAĞIM”

Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen SEYMER Yılsonu Genel Sergisi töreninde yaptığı konuşmada özellikle müjdeli projeleri dinleyicilerin coşkulu alkışlarıyla karşılanan Başkan Zeydan Karalar sözlerini ‘sıradan bir belediye başkanı olmayacağım’ diyerek tamamladı. Zeydan Karalar şöyle konuştu; “Sıradan bir belediye başkanlığı yapmak, temizliği iyi yapmak, üç tane kapalı semt pazarı yapmak, asfalta dört parça yama yapmak beni tatmin etmiyor. Ben Seyhanlımın, Adanalımın mutluluğunu ne zaman sağlayacaksam, ne zaman Seyhan’ı değiştirecek, dönüştüreceksem, gerçekten örnek bir ilçe haline getireceksem işte o zaman yaptığım işten mutlu ve tatmin olurum.”

SEYMER Yılsonu Genel Sergisi’nin açılış töreninde Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ve Seyhan Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Hüseyin Dalak’da birer konuşma yaparak kadınların meslek sahibi olmaları yönünde ciddi projeler ortaya koyan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Seyhan HEM Müdürü Hüseyin Dalak, “1 Eylül 2015 ile 20 Mayıs 2016 arasında Seyhan’da açılan Bin 90 kursun 460’ı SEYMER’lerde açtığımız kurslardan oluşuyor” dedi. Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi törene katılan protokol üyeleri ve davetliler tarafından hep birlikte kesildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.