TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışkan sanat günleri başlıyor

Seyhan Belediyesi’nin şemsiyesi altında Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Adana Tabip Odası ve 22 sivil toplum kuruluşu ortaklığında düzenlenecek...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çalışkan sanat  günleri başlıyor

ADANA(İLKHABER) - Seyhan Belediyesi’nin şemsiyesi altında Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Adana Tabip Odası ve 22 sivil toplum kuruluşu ortaklığında düzenlenecek olan Etem Çalışkan Sanat Günleri: Senfonik Kaligrafi, 24 Mayıs 2016 Salı günü saat 18.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde başlayacak.

Seyhan Belediyesi’nin şemsiyesi altında Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Adana Tabip Odası ve 22 sivil toplum kuruluşu ortaklığında düzenlenecek olan Etem Çalışkan Sanat Günleri: Senfonik Kaligrafi, 24 Mayıs 2016 Salı günü saat 18.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde başlayacak.

Yazı Devrimi’nin yapıldığı yıl doğan ve bu yüzden “Ben Cumhuriyetin harfleriyle doğdum, Yazı Devrimi’nin devamıyım” diyerek kendine yol çizen Etem Çalışkan; “Harfler, sözlerin ahengini oluşturan notalardır” sözüyle de yazı ile müzik arasındaki benzerliğe dikkat çekiyor. Bu nedenle, Çalışkan’ın etkinlikte görülebilecek sergisinin adı, düzenleyici kurul tarafından ‘Kaligrafik Senfoni’ olarak belirlenmiş.

Etkinlik, K. Atatürk kaligrafik çalışmasının sahibi olan, Hocası Prof. Emin Barın ile Anıtkabir’in yazılarını hazırlayan ve bilinen en güzel Atatürk resimlerini çizmiş olan Etem Çalışkan ile birlikte bu öyküleri hissetmek isteyen herkese açık olacak.

Resim sergileri, müzik dinletileri, dans performansları, paneller, atölyeler, film ve belgesel gösterileri ile sürecek olan “Senfonik Kaligrafi” de; Etem Çalışkan’ın dışında İhap Hulusi, Emin Barın, Savaş Çevik, İslam Seçen, Mesut Dikel gibi ustalardan ve Etem Çalışkan’dan etkilenen gençlerden de eserler görebileceksiniz.

ZEYDAN KARALAR: ‘BU AYNI ZAMANDA CUMHURİYETİMİZİN ÖYKÜSÜ’
Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Etem Çalışkan Sanat Günleri: Senfonik Kaligrafi, sadece Etem Çalışkan’ın değil, aynı zamanda, güzel sanatları çağdaşlaşmaya giden bir yol olarak gören Cumhuriyetimizin de öyküsü. Başta gençlerimiz olmak üzere, tüm Adanalıları etkinliğimize bekliyoruz’ şeklinde konuştu.

Seyhan Belediyesi Kültür Müdürü Güven Boğa ise, etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek ‘Beşi Bir Yerde’ paneli ile ilgili bilgi verdi: ‘Etem Çalışkan’ın Güzel Sanatlar Akademisinde tanıdığı ilk kişi Emin Barın olmuştur. Kısa bir süre sonra hocası Emin Barın’ın atölyesinde ve akademide asistanlığını yapmaya başlamıştır. Anıtkabir’in hatlarını yazma görevini alan hocası Emin Barın’a Etem Çalışkan yardımcı olmuştur. Etem Çalışkan hocanın öğrenci kadrosuna İlhami Turan, Yılmaz Özbek, İslam Seçen, Savaş Çelik’te eklenince bu gruba “Beşibiryerde” ismini vererek Emin Barın’ın Beşibiryerdeleri olarak anılmasını sağlamıştır.

Emin Barın’ın Beşibiryerde’si bir eksiğe rağmen aynı yolda sanat çalışmalarını devam ettirmektedir. Emin Barın’ın Beşibiryerde’sinden Savaş Çelik, İslam Seçen ve Etem Çalışkan’ın katılımı ile düzenlenecek panele ile Etem Çalışkan’ın gazeteciliğini anlatmak üzere Doğan Haber Ajansı Bölge temsilcisi Orhan Apaydın’da katılacaktır.’

Panel, 24 Mayıs 2016 Salı günü, Seyhan Belediyesi Arif Nihat Asya Salonu’nda saat 19.30’da başlayacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.