TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Huzur kentinden kardeşlik mesajı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 7. Başkanlar Kurulu toplantısı Mardin’de gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Huzur kentinden  kardeşlik mesajı

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER)  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 7. Başkanlar Kurulu toplantısı 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Mardin Gazeteciler Cemiyeti, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya 7 federasyon ve buna bağlı 72 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun temsilcileri katıldı.

Medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hâkim olduğu Mardin’de bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, öncelikle barış, birlik ve kardeşlik mesajı verdi. TGK Başkanlar Kurulu tarafından yayınlanan sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi:

Sınırlarımızın hemen yanında yuvalanan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütleri, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır. Ülkemizin çeşitli kentlerinde kaos ortamı yaratmak isteyen bu örgütler,  güvenlik güçlerimizi vemasum insanları hedef seçmekte,acımasızca can almaktadır.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Mardin’de toplanan ve 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcisi olan TGK Başkanlar Kurulu,  terör saldırılarını lanetlemekte, saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimize ve yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, ulusumuza baş sağlığı dilemektedir.

Mardin ve Batman’da 2 gün süren gezi ve incelemelerde açıkça görülmüştür ki; ulusal ve uluslararası kamuoyunda oluşturulan olumsuz algının aksine, bölgede güvenlik zafiyeti veya terör tedirginliği yoktur. 

Mardin toplantısında açıkça görülmüştür ki; Doğu ve Güneydoğu’da yayın yapan medya kuruluşları ve meslektaşlarımız, terör yüzünden görevlerini özgürce yapamamakta, maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda ilgili kurumları göreve çağırıyoruz. Konfederasyonumuz bu mağduriyetlerin giderilmesinin takipçisidir ve sorun çözümleninceye kadar meslektaşlarımızın yanındadır.

Öte yandan bu ortamda, ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın da, terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz.

Unutulmamalıdır ki; gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir. 

Birlik - beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını vurguluyor, ulus olarak aydınlık yarınlara ulaşacağımıza olan inancımızla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

Mardin Kalkınma Ajansının sponsorluğunu yaptığı TGK toplantısı akşam Yay Grand otelde verilen bir akşam yemeği ile son buldu.Yemeğe katılan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Yargı Başkanı Bülent Koç, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve TGK yetkileri bir arada oldu. Burada yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verildi. Mardin  Valisi  Ömer Faruk Koçak, terörle hiçbir yere varılmayacağını belirterek, şu ifadelerde yer verdi:

 ”Vatandaş devletin ayağına değil, devlet vatandaşın ayağına kadar giderek hizmet vermektedir. Terörle bir yere varılmayacaktır. Terör bitecek huzurlu bir gelecek vaat ediyoruz. Bunu herkes bilsin. İş adamları, sanayiciler para kazanmak istiyorlarsa acilen Mardin’de yatırım yapsınlar. Kendilerini yatırıma davet ediyoruz. Ortadoğu’nun en müsait yatırım yapılabileceği yer Mardin’dir. Biz şuanda  ticaret alanında Gaziantep ile yarış halindeyiz. Özellikle Türkiye’nin en huzurlu ve en güvenilebilir bir şehir olan Mardin eskiden dünya gündeminde idi, şimdi de dünya gündeminde olacaktır. Elimizdeki UNESCO çalışmalarımızı sürdürüyoruz, inşallah bu kuruluşa girme hakkını kazanacağız.”

DİKA Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ ise yaptığı konuşmasında, DİKA olarak Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerindeki yatırımları ve yapılacak yatırımları tek tek sayarak geleceğin en büyük ticari ve gelişmesinin Mardin’de olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaketleri sunuldu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.