TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova neden merkez olmasın?

ÇUKUROVA SİFED Başkanı, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Sönmez, konuk olduğu Mersin GİŞKAD’da iş adamlarına seslendi:

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova neden merkez olmasın?

Çukurova neden merkez olmasın?

 

 

MERSİN(İLKHABER) - Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Adana ve Mersin’in aynı ortak geleceği birlikte kurgulaması gerektiğini ifade ederek, “Adana-Mersin birlikteliği sözde değil, özde olmalı” dedi. Sönmez, artık durum tespitinden öteye gidilip, her iki kentin birlikte bir ‘ekonomi havzası’ oluşturması gerektiğini belirterek, “Çukurova, neden dünyanın merkezi olmasın?” diye sordu.

 

İŞ DÜNYASI BULUŞTU

Mersin’de Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (GİŞKAD), ‘2016 Yılı 1. Dönem Toplantısı’na konuşmacı olarak çağrılan Süleyman Sönmez, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Divan Oteli’nde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gösterilen oturuma Sönmez ile birlikte; Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç, Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yakup Ateş de katıldı.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLİRİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin ve Adana’nın, Türkiye’ye örnek olabilecek ‘iş modelleri’ ortaya koyabileceğini belirtti. Kadınların, iş hayatında daha fazla aktif rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Ayferi Tuğcu, bunun için de GİŞKAD olarak büyük bir çaba sarf edip, oldukça önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

 

‘ORTAK BİR GELECEK’ VURGUSU

Çukurova SİFED Başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez ise, federasyon hakkında katılımcılara bilgiler verip, üst çatı kuruluş olan; ‘Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) çalışmalarını anlattı. Sönmez, bölge iş insanının daha çok gelişmesi için Çukurova SİFED ve TÜRKONFED’in çalışmalarına dahil olmalarını istedi. Her iki kentin ‘ortak geleceği’ birlikte inşa edebileceği yorumunu yapan Sönmez, çarpıcı tespitler yaptı. 

 

DÜNYANIN MERKEZİ OLABİLİRİZ

Süleyman Sönmez, “Adana ve Mersin bütünlüğü sözde değil, özde olmalı. Artık durum tespitinden öteye gitmek, ortaya somut şeyler koyabilmeliyiz. Ne Adana’yı Mersin’den bağımsız, ne de Mersin’i Adana’dan bağımsız düşünebiliriz. Birini diğerinden ayrıştırmamız mümkün değil. Ortak bir geleceği yine birlikte kurgulayabiliriz. Çukurova, neden dünyanın merkezi olmasın? Bunu birlikte başarabiliriz” ifadesini kullandı.

 

DÜNYA POTANSİYELİMİZİ KABUL ETTİ

Adana ve Mersin’in, birlikte bir ‘ekonomik havza’ oluşturabileceğinin altını çizen Sönmez, “Bölgemizin enerji potansiyelini tüm dünya kabul etti. Ama bu tek başına yeterli değil. Petrokimya sanayisinin önü açılmalı. ‘Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Projesi’ başta olmak üzere ‘Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi’ de acilen hayata geçirilmeli. Çünkü her iki proje de bölgemiz için hayati önem taşıyor” yorumunu yaptı.

 

TARIM VE ENERJİDE ‘HAVZA’ MODELİ

Enerjide olduğu gibi tarım alanında bir ‘Çukurova Havzası’ oluşturulabileceğini ifade eden Sönmez, bu konuda da her iki kentin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Sönmez, ‘alternatif enerji’ konusunda kamusal düzenlemelerin yapılmasının bir zorunluluk olduğunun altını çizerek, ‘patent’ konusuna dikkat çekti. Sönmez, bölgedeki işletmelerin patent almasına özen gösterip, nitelikli işler ortaya koyması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından GİŞKAD Başkanı Ayferi Tuğcu, Sönmez’e teşekkür plaketi sundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.