TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayıp eşyalar sahibini bekliyor

Adana’da Özel Halk Otobüsleri’nde onlarca kimlik, pasaport, ehliyet, para ve ziynet eşyası unutuldu. Unutulan eşyaları sahiplerinin gelip aramamaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kayıp eşyalar sahibini bekliyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) -Adana’da Özel Halk Otobüsleri’nde onlarca kimlik, pasaport, ehliyet, para ve ziynet eşyası unutuldu. Unutulan eşyaları sahiplerinin gelip aramamaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Otobüslerde hemen hemen her gün vatandaşlar eşyalarını unutuyor. Unutulan eşyalar özel halk otobüsü kooperatiflerini adeta mini bir dükkana çevirmiş durumda. En çok unutulan kişisel eşyaların başında ise kimlikler, ehliyetler, kişiselleştirilmiş pasolar, pasaportlar ve cüzdanlar yer alıyor. Otobüslerde unutulan onlarca kimlik ve ehliyet görenleri şaşkına çeviriyor. Otobüslerde yüklü miktarda paralarda unutulabiliniyor. Parasını unutanların bir iletişim adresi ya da telefon numarası olması durumunda kooperatif yönetimi kişileri arayarak bilgi veriyor. Ancak üzerinde hiçbir iletişim adresi olmayan para ve diğer ürünler ise durakta ki emanetçide bekletiliyor.

DURAK YÖNETİMİNE TESLİM EDİLİYOR

Binlerce anahtarda yine kooperatiflerin emanet yerlerinde duruyor. Ev, araba, işyeri anahtarlarının sayısı o kadar fazla ki saymak neredeyse mümkün değil. Kaybolan eşyaları bulan şoförler buldukları malzemeleri vakit kaybetmeden durak yönetimine teslim ettiği öğrenildi. Otobüslerde güvenlik kamerası bulunması nedeniyle eşyalara sahip çıkan kişilerin gerçekten unutan kişimi yoksa kötü niyetli kişiler mi olduğu tespit edilebiliniyor.

KİMLİK, KREDİ KARTLARI, PASAPORTU OLAN VAR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adana Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı ve 59 No’lu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Niyazi Göğer, eşyalarını otobüslerde kaybeden vatandaşların mutlaka kendilerine yada bizzat kooperatife başvurmalarını istedi. Üzerlerinde iletişim numarası olan malzemelerin sahiplerini kendilerinin aradığını anlatan Başkan Göğer, “Kimlik, kredi kartları, pasaportu olan var. Para, cüzdan, saat var görüyorsunuz. Biz burada mümkün olduğu kadarıyla cüzdansa telefonu varsa içerisinde arayarak kendisine yada bir yakınına ulaşıp o şekilde teslim ediyoruz. Ama gördüğünüz gibi burada kalanlarda ne bir adres, ne bir telefon olmadığından bunlar bizim elimizde kaldı. Bunları sahiplerine ulaştırma gibi bir şansımız yok. Kimliklerini, kredi kartlarını, önemli olan resmi, pasaportu 5 Ocak Polis Karakoluna yönetimle götürüp teslim ettireceğim.” dedi.

EŞYALARIN ÜZERLERİNE TELEFON NUMARASI YAZIN

Vatandaşların kaybettikleri eşyalar konusunda biraz daha duyarlı olmasını isteyen Başkan Göğer, “Vatandaşlar bu konularda biraz duyarsız kalıyor. Yazık, günah, hem devletimiz için, hem kendileri için kent kart gibi bir sürü kartlar var. Bunları almak için tekrar sıraya giriyorlar. 1 günlük zamanları boşa gidiyor.  Bu konularla ilgili mümkünse vatandaşlarımız kullandıkları eşyaların herhangi bir köşesine bir telefon numaraların ı yazmalarını istiyoruz. Tabi ki bu eşyalar kendilerinin özelidir. Özeli olduğu için bir telefon yazmanın sakıncasının olmadığını düşünüyorum. Bir kağıtla bile yapıştırılmış bir telefon numarası olsa biz burada hemen yönetici arkadaşlarımızla ararız. Gerektiğinde buraya gelmelerine dahi gerek yok.  Örneğin 100. Yıl Mahallesinde oturan bir vatandaş arar burayı, ben felan eşyamı kaybettim der. Biz onun eşyasını bulduysak, o güzergahta çalışan otobüslerimize eşyayı verip kendisine ulaştırırız.  Bu konularda vatandaşların biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. “ diye konuştu.

KAMERALI SİSTEMLE TEYİT EDİLİYOR

Kendilerine ulaşan kayıp vakalarını kameralı sistemle teyit ettikten sonra teslim ettiklerini hatırlatan Başkan Göğer, “Zaman içerisinde para olsun, altın olsun, cüzdan olsun bunları kaybettiklerinde bulabilmek için bir arayış içerisine giriyorlar. Öyle yada böyle aynı gün içerisinde bize ulaşıyorlar. Biz bunları teyit edip teslim ediyoruz. Kaybolan kişilerin eşyaları araçlarımızda kameralar olmasından dolayı  tespit etmemiz daha kolay oluyor. Neticede kamera kayıtlarımız var. Her aracımızda kayıtlar en az bir ay kaybolmuyor. Hangi vatandaşın parası olduğunu, eşyası olduğunu teyit ediyoruz ve tespit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİNLERCE KAYIP ANAHTAR

Kaybolan anahtarlar hakkında da bilgiler veren Başkan Göğer sözlerini şöyle sürdürdü; “Şuanda görüyorsunuz sayıyla sayılmayacak kadar binlerce anahtar mevcut. Bunların hepsi vatandaşlar için bir külfettir. Gelseler sorsalar, telefonumuz var. 03223248989 nolu numarayı aradıklarında hangi hatta çalışan araç olduğunu, hangi gün hangi saatte olduğunu söylerlerse daha kolay bir sonuca ulaşabiliyoruz. Tekrar anahtar yaptırırım demesin vatandaşlar buda bir israftır, israfta haramdır. En azından arasınlar biz aynı adrese bulundukları yere teslim ederiz. “

KAYBETTİĞİ ŞEMSİYESİNİ DURAKTAN TESLİM ALDI

Şemsiyesini kaybeden engelli vatandaş  Atilla Daşdemir de otobüste şemsiyesini kaybedenlerden biri. Daşdemir, durağa gelerek kendisinin şemsiyesini kaybettiğini söyledi. Bunun üzerine durak personelleri yaşlı adamın şemsiyesini bularak teslim etti. Daşdemir, “59 Nolu Kooperatife geldim, kaybettiğim şemsiyemi buldum. Hepsine çok teşekkür ederim.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.